Voditelj Masterchefa Igor Mešin ovaj tjedan i sam se odazvao izazovu da kuha pred kamerama!
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
Pogledaj i ovo ''Vi da bi bili odgovorni'' Naš popularni chef vraća se u MasterChef, prisjetio se svojih kuhinjskih početaka: ''Čistio sam ribu i prao podove...''Duhoviti glumac i voditelj odlučio je samo za gledatelje Nove TV pripremiti rižoto od bundeve koji je idealan za jesenske dane, a asistent i sudac bio mu je Masterchef Mate Janković.
>> Stres test s prvim hrvatskim masterchefom
Iako u popularnom showu nema priliku pokazati svoje kulinarsko umijeće, Mate tvrdi da je Igor jedan od najboljih kuhara amatera koje je ikada upoznao. Voditelj tvrdi da je njegova ljubav prema kuhanju započela još u djetinjstvu. Zahvaljujući maminim instrukcijama danas je glavni kuhar u svom domaćinstvu, a supruga i sin uživaju u njegovim brojnim delicijama.
>> Doznajte tajne vrhunskih kuhara
'Svoj jesenski rižoto preporučio bi i mladićima koji žele osvojiti djevojke svojim kulinarskim sposobnostima', izjavio je Mešin. Tvrdi da je to najbolji način da ih impresioniraju na kreativan način, a recept za ovo ukusno jelo svi zainteresirani mogu pronaći ovdje:
Potrebne namirnice za 4 osobe:
1 butternut bundeva od cca 700 gr
360-400 gr riže carnarolli
1,5l pilećeg temeljca
50 gr maslaca
1 dl bijelog vina
2 velike žlice mascarpone sira
4 češnja češnjaka
0,03 l maslinovog ulja
sol
papar
listovi kadulje
chilli
limun
Prepoloviti bundevu, izvaditi joj koštice, začiniti soli i paprom te ju peći cca 40 minuta na 200 stupnjeva. Kada je bundeva gotova, treba ju odstraniti od kože te ju sa štapnim mikserom samljeti u pire.
Na zagrijanom maslinovom ulju i maslacu kratko popržiti češnjak, dodati rižu, pustiti da se zacakli miješajući je. Dodati bijelo vino, pire od bundeve, promiješati i polako dolijevati topli temeljac. Pustiti da riža popije temeljac i ponavljati radnju konstantno miješajući rižoto. Kada je riža skoro kuhana, začinimo soli i paprom, dodamo mascarpone i ugasimo plamen. Promiješamo, ostavimo nekoliko minuta dok riža ne bude al dente. Poslužimo uz dodatak chillija, par kapi limuna ili nekoliko prženih listova kadulje. Po želji možemo naribati parmezana.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook