Opet je na vrhu!

Pogledajte kako se Marko snašao s 'iznenađenjem'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Marko Palfi opet je na vrhu.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo In Magazin: Robert Predrag Žmire - 4 životna prekretnica! Što danas radi kandidat Robert Predrag Žmire koji se natjecao za titulu Masterchefa davne 2011. godine? Poslije showa karijera je krenula prema gore!

Nakon kratke stagnacije došao je pred gotov čin da mora raditi s nepoznatim namirnicama i uspjelo mu je te je iznenadio sam sebe i pobijedio u Kutiji iznenađenja. Napravio je najzdravije i najfinije jelo! Kako se snašao pogledajte u priloženom videu.

Podsjećamo, eliminacije i proživljeni stres su iza kandidata, a ispred njih je tjedan 'Zdravog, a jeftinog'. Prvi od izazova bila je već poznata Kutija iznenađenja, ali ono što je kandidatima uvijek nepoznato su namirnice koje se ispod nje nalaze.

'Sinoć sam sanjala da će tema ovog tjedna biti deserti... pa eto možda bude', nadala se Ivana prije podizanja kutije. Marko Matei kaže da nema posebnih prohtjeva. 'Što bude bit će', misli. Dino je rekao kandidatima da su se prošli tjedan bavili ribom te se uspjeli pomaknuti s mrtve točke moderne gastronomije i serviranja. 'Najlošije je bilo na početku tjedna s onim lignjama. Poslije ste bili bolji i bolji', nadovezao se Mate. Radovan misli da je najsvjetliji trenutak prošli tjedan bio odnos kandidata s trljom. Dino je uveo u tjedan riječima: 'Kuhati i hraniti se zdravo je trenutno trend u svijetu. Sezonski i lokalno je isto tako zdravo.'

U ovotjednoj kutiji iznenađenja bili su: tuna iz konzerve, limeta, tikvice, blitva, brokula, srdele, mladi luk, češnjak, slanutak, korijander, tardoori masala, indijski orašćić, klice graška i sir trapist.

Mate se obratio kandidatima: 'Svatko od vas od ovih namirnica može napraviti tri jela, ali bolje jedno kako treba nego tri osrednja.' Za kuhanje na raspolaganju kandidati imaju 45 minuta. Dino objašnjava da je tandoori masala začin koji se najčešće koristi za mariniranje mesa ili ribe. Može se koristiti i u sirovom obliku nakon pečenja. Žiri upozorava kandidate da će i ovaj put, ukoliko to bude potrebno, slati na galeriju.

Stanko je ulaskom u TOP 15 zadovoljio svoje ambicije. Zdravoj hrani se u njegovoj kući najviše veseli kćer Petra koja voli povrće i ribu. Misli da bi ljudi trebali jesti namirnice koje su im bliske, a ne neke indijske začine i slično. Nikola pak smatra da se moderna gastronomija zasniva na hrabrim začinima. Andrija danas ima novu frizuru na račun koje se Igor šali. Tema kuhanja ovaj tjedan je zdravo i jeftino, a žiri traži i lijepo. 'Ako i vi kao Andrija mislite da je stvar u frizuri, e pa nije!', naglašava Igor.

Epizode Masterchefa i Masterchef Gastroakademija dostupne su na servisu OYO. Isprobajte 7 dana bez naknade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene