''Bit ću taksist''

Željko Bebek otkrio tajne Bijelog dugmeta i progovorio o razlogu odlaska iz legendarnog benda

Željko Bebek (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Željko Bebek (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Alen Islamović, Željko Bebek, Tifa (FOTO: Damir Spehar/PIXSELL) Željko Bebek (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) +0 Željko Bebek (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija

Samo dan nakon što mu je na svečanoj dodjeli u Splitu uručen Porin, Željko Bebek je na Gripama održao velik koncert i otkrio neke stvari iz prošlosti.

Željko Bebek, jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih pjevača na ovim prostorima, s više od 40 godina uspješne glazbene karijere, zapalio je atmosferu na splitskim Gripama.

Pogledaj i ovo Željko Bebek (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Putuj selma... Preminula legendarna Selma iz jedne od najljepših balada Bijelog dugmeta, shrvani Željko Bebek oprostio se od nje

"Moram priznati da je meni svaki koncert u Splitu bio poseban doživljaj. Od prvog, koji se desio ovdje u Gripama s Bijelim dugmetom prije 40 godina'', kazao je Bebek.

Alen Islamović, Željko Bebek, Tifa (FOTO: Damir Spehar/PIXSELL) Alen Islamović, Željko Bebek, Tifa (FOTO: Damir Spehar/PIXSELL)

U vrijeme dok je bio frontmen Dugmeta, bio je nezadovoljan i načinom podjele novca u bendu. Kaže, morao se brinuti o vlastitoj egzistenciji.

"Problem koji sam imao s Bijelim dugmetom, zbog kojeg sam možda i najviše otišao, je to što u ono vrijeme iza željezne zavjese zapravo nismo mogli zaraditi puno. Dovelo je do toga da 10 godina gradim karijeru u kojoj sam znao da, ako prestanem raditi u jedanaestoj godini i recimo nestane Bijelog dugmeta - idem na ulicu i vjerojatno ću biti taksist'', iskren je bio Željko.

No to se nasreću nije dogodilo. Željko je svojim pjesmama nastavio ulaziti u srca publike. Nakon 40 godina, nagrađen i je od struke. Dobio je nagradu Porin za najbolji zabavni album, ali i vokalnu suradnju s Oliverom Dragojevićem. Čestitku od Gorana Bregovića nije primio.

Željko Bebek (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Željko Bebek (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

"Mi se bolje razumijemo ovako kad se pljujemo preko novinara (smijeh). Ovo je ružna riječ, ali htio sam samo reći vjerojatno on ima neko ružno mišljenje o meni kao i što sam ja imao o njemu, ali jedno drugome moramo priznati ako smo imalo fer, to je da je svaki na svom putu ipak uspio što je želio", iskren je pjevač.

Što je još otkrio, pogledajte u video priči. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene