''nije me strah''

Lana Klingor Mihić o starenju: ''Svako životno doba ima svoje čari, svjesna sam da se ne mogu uspoređivati s curama od 25 godina''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Lana Klingor - 1 In Magazin: Lana Klingor - 2 In Magazin: Lana Klingor - 3 In Magazin: Lana Klingor - 4 In Magazin: Lana Klingor - 5 In Magazin: Lana Klingor - 6 In Magazin: Lana Klingor - 7 In Magazin: Lana Klingor - 8 In Magazin: Lana Klingor - 9 In Magazin: Lana Klingor - 10 +19 Lana Klingor Mihić - 1 Galerija

Ona je poznata po svojoj svestranosti. Lani Klingor Mihić raspored je uvijek ispunjen obiteljskim obvezama, poslom i uzgojem nekoliko pasmina pasa. Perimenopauza također kuca na vrata pa je sada strogo odlučila – stiglo je vrijeme samo za nju. Priču pogledajte u prilogu In magazina.

Bez filtera i potpuno otvoreno, čak i pred brojnih 150 tisuća pratitelja na Instagramu – Lanu Klingor Mihić oduvijek znamo kao takvu. A upravo to potiče i mnoge žene, koje ju prate, da balansiraju među poslovnim obvezama, obiteljskim životom i brigom o vlastitom zdravlju.

''Da l' me strah starenja? U principu nije, mislim da svako životno doba ima svoje čari. Mislim da smo općenito preopterećeni s informacijama s društvenih mreža i nekakvim idealom ljepote, ja sam svjesna svojih godina, i svjesna sam da se ne mogu uspoređivat, niti to želim, s curama koje imaju 25, 26 ili 30 godina'', govori Lana. 

Nije prvi put da je krenula na vježbanje, no ovog puta, otkriva, razlozi su malo drugačiji:

''Ja sam sad sam već malo u godinama kad već moram malo pripaziti na način na koji vježbam, gdje je najvažnije da slušam svoje tijelo, ne mogu reći da sam u perimenopauzi ali nekako znaš onak viri iz vrata, tako da sam ja nabavila sve moguće gadgete kojima pratim svoje zdravlje, menstrualne cikluse i slušam ono što je meni potrebno'', objasnila je Lana. 

Okrenula se basi pilatesu – vrsti pilatesa koja se izvodi na prostirci i spravama te isključivo uz vodstvo instruktora.

''Ja tjelovježbu kao takvu volim, ali naravno da sam lutala od sporta do sporta, različitih vrsta rekreacije, i nekako bi uvijek odustala'', priča Lana. 

''Ideja u pilates metodi je - kvalitetan pokret kreće mišlju, a onda ga poslije reflektiramo na to uistinu neko kretanje kroz tijelo. Treba biti koncentriran, fokusiran, jer koncentracija i fokus su samo neki od principa pilatesa. Ako imamo dobar temelj onda možemo graditi cijelu priču. Ne samo Lani nego svakom pojedincu koji dođe'', objasnili su. 

Priznaje, iako vježbe izgledaju atraktivno, lako i lijepo, sve su samo ne to, no osjeća se zadovoljnijom.

''Ja vježbam i valjda prirodno nekako gledam u pod, i ona mi kaže nemoj gledat u pod, ne želim da gledaš u pod, želim da budeš ponosna kakava jesi, ja zna da si ranjiva, ali želim da stojiš ponosno.
Kad otkriješ koliko je tvoj range of motion kad slušaš svoje tijelo, kad te netko zaista dobro prati, način na koji radiš, ustvari primjetiš razliku. Nevjerojatno kako transformira tijelo. izduži mišiće, onako lijepi vretenasti dugački. Još je dalek put preda mnom, ali pomaci se vide i ja se zbog toga osjećam dobro'', priča Lana. 

Nije sve samo u vježbanju. Ova poznata kuharica i velika gurmanica, promijenila je i prehranu:

''Zadnjih godinu dana zaista pazim što jedem, al ne u smislu da se izgladnjujem, nego opet dajem možda više nutritivnih namirnica, hranjivijih, ne jedem toliko junk fooda. Ja nisam tip od mesa, nije ništa ni premasno, a opet mi dozvoljava kreativu da se igram, kombiniram sirovu ribu sa kumkwatom. Jako je fora i jako je zdravo'', priča Lana. 

I ne samo da se osjeća dobro, već je to i sat vremena samo za nju. Pred Mihićima su izazovni tjedni. Osim novih legla, spremaju se i na svjetsku izložbu pasa, koja se ove godine održava u Zagrebu:

''Svaki dan treniramo s njima i kupamo ih, da održimo tu dlaku sjajnom, zdravom, pa ćemo vidjeti šta će ispasti, ali to je trud i uloženo vrijeme. Nadam se da ćemo postić neke rezultate, ali samo sudjelovanje na Svjetskom da prikažeš svog psa je već velika stvar'', priča Lana. 

A sve te velike stvari, ali i sitnice od kojih joj se sastoji život, Lanu čine ispunjenom i sretnom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Rebeka Moskaljov Martina Tomčić Martina Tomčić Martina Tomčić, TLZP +25 Martina Tomčić Zanimljivosti U obitelji Martine Tomčić ovih dana itekako ima razloga za slavlje: "Pijana sam od sreće i ponosa!"  

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Robert Budak Robert Budak Robert Budak - 2 Robert Budak +10 Adrian Pezdirc i Robert Budak (Foto: ZKM) Celebrity Bio je jedan od najperspektivnijih domaćih glumaca, a njegov prerani odlazak u 27. godini šokirao je Hrvatsku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene