slavio bi rođendan

Bio je jedan od najperspektivnijih domaćih glumaca, a njegov prerani odlazak u 27. godini šokirao je Hrvatsku

Robert Budak Robert Budak Livio Andrijic/Cropix 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Robert Budak Robert Budak Robert Budak - 2 Robert Budak Adrian Pezdirc i Robert Budak (Foto: ZKM) Robert Budak - 4 Robert Budak - 5 Zijad Gračić i Robert Budak (Foto: Teatar Exit) Robert Budak Robert Budak +4 Tena Jeić Gajski i Robert Budak Galerija

Glumac Robert Budak iznenada je preminuo u siječnju 2019. godine, a sada bi slavio 32. rođendan.

Prošlo je malo više od četiri godine otkako nas je prerano napustio naš kazališni filmski i televizijski glumac Robert Budak.

Robert je rođen 21. ožujka 1992. u Zagrebu i sada bi napunio 32 godine. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završio je 2017., a iste te godine postao je stipendist, potom i član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

U matičnom kazalištu nastupao je u predstavama "Sherlock Holmes", "Alisa u Zemlji čudesa", "Tit Andronik", "Zdrav i čisti dom, to je baš po mom", "Proba orkestra" te "Huddersfield". Glumio je i u drugim zagrebačkim kazalištima, velikom broju radijskih drama, televizijskim serijama "Stipe u gostima" i "Horvatovi", a ostvario je i uloge u filmovima "Zagreb Cappuccino", "S one strane", "F20", "Buđenje u strahu". Zapaženu, naslovnu ulogu ostvario je u predstavi "Romeo i Giulietta" na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014.

Godine 2017. uručena mu je Nagrada hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za niz likova koje je tumačio u predstavi "Taksimetar" u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

Robert je bio jedan od najperspektivnijih domaćih glumaca, a njegov prerani odlazak šokirao je kolege i prijatelje.

Pogledaji ovo Robert Budak Celebrity Iz pera prijatelja iz djetinjstva: Priča o glumcu Robertu Budaku kakvu nećete pronaći u službenim biografijama

"Robert Budak bio je glumac velikog srca, dječački zaigrane energije i neizmjerna talenta. Njegova glumačka snaga proizlazila je iz iskrene znatiželje prema ljudima, jednostavna ali nevjerojatno lucidna uvida u svijet koji ga okružuje, kao i stalne želje da u prenošenju vlastitog iskustva, snage ili strahova bude do kraja i u potpunosti autentičan", poručili su nakon vijesti o Robertovoj smrti iz Zagrebačkog kazališta mladih.

Podsjetimo, Robert je iznenada preminuo 27. siječnja 2019. u dobi od samo 26 godina.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Rebeka Moskaljov Martina Tomčić Martina Tomčić Martina Tomčić, TLZP +25 Martina Tomčić Zanimljivosti U obitelji Martine Tomčić ovih dana itekako ima razloga za slavlje: "Pijana sam od sreće i ponosa!"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Keanu Reeves - 1 Keanu Reeves - 5 Keanu Reeves - 4 Keanu Reeves - 2 +25 Keanu Reeves - 3 Nekad i sad Keanu Reeves šokirao je fanove nakon što su se pojavile njegove nove fotografije, odrekao se svoga zaštitnog znaka i sad izgleda kao da opet ima 30 godina!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene