Ekskluzivno

Thompson nakon novog albuma seli u Split!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon gotovo 7 godina izlazi novi album Marka Perkovića Thompsona naslova 'Ora et labora' (Moli i radi). Ekipa inMagazina preslušala je novi album!

Novi album Marka Perkovića Thompsona 'Ora et labora' (Moli i radi) vani je za nekoliko dana, a riječ je o njegovom produkcijski najsloženijem materijalu na kojem je radio dvije godine. 'Tematski je on nastavak priče svega onoga što sam ja do sad radio. Produkcijski i aranžmanski, mislim da je to korak-dva naprijed, drugačije, s obzirom da je prošlo 6 godina od zadnjeg albuma', rekao je Thompson.

Pogledaj i ovo showbuzz Zabranjeni koncert THOMPSON ODGOVORIO Evo što je poručio Švicarcima koji su ga zabranili!

Tematski Thompson je ostao vjeran sebi, a za žestok zvuk zaslužna je i ekipa glazbenika predvođena Thompsonovim dugogodišnjim suradnikom i prijateljem - Tihom Orlićem. Od prošlog albuma 'Bilo jednom u Hrvatskoj' koji je jedan od najprodavanijih u posljednjih nekoliko desetljeća, prošlo je gotovo 7 godina.

Popularni glazbenik je nastavio pjevati o onome čime je okupiran, a to su socijalna i društvena situacija u Hrvatskoj, te duhovne i povijesne teme koje ga oduvijek inspiriraju u radu. 'Meni je važno što se događa oko mene, što se događa u domovini, meni je to važno. Ja ne bježim od toga', naglašava pjevač.

>> 'Bosna će ti reći sve, odakle nam prezime'

Za sve pjesme s novog albuma, planira snimiti i videospotove, a prva je na redu pjesma 'Bosna', kojom želi zagrliti Hrvate iz BiH. Posebno mjesto u pjevačevu srcu zauzima 'Maranata' koju mu je napisao dugogodišnji prijatelj, šibenski biskup Ante Ivas, koji je krstio njegove blizanke Cvitu i Katarinu.

Nakon albuma seli u Split

46-godišnjak iz Čavoglava iznimno je ponosan i na pjesmu koju je posvetio supruzi Sandri.

'Moja supruga je meni jedna od najvažnijih osoba u mom životu, rodila mi je petero djece i to je samo jedna mala mrvica one ljubavi koju ona daje nama, da joj to vratim na taj način. A druga stvar, ja i inače pišem ljubavne pjesme, ne zaobilazim ih. Ja sam inspiriran i takvim temama, međutim, prioritetnije su mi sad ove teme', kaže Thompson čije pjesme s novog albuma već naveliko pjevuše njegova djeca.

'Oni pjevaju, ima jedan dio teksta, to im je najdraže 'Ora et labora', znajte to je put u vječni 'život nije kraj', tako da je oni već pjevaju po kući', kaže.

Kako je i najavio još prije dvije godine, Thompson će se na ljeto s obitelji preseliti iz metropole u Split gdje je kupio stan. 'Već smo mi to pokrenuli. Ja, supruga i djeca, ako Bog da, ovo ljeto ćemo preselit. Tako smo zamislili naš život, da jedno vrijeme budemo gore u Zagrebu i onda nakon nekog određenog vremena se vratimo dolje', priča Thompson.

A dugoočekivanim albumom želi prenijeti poruke o društvenim nepravdama i zapostavljanju vrijednosti koje bi svima trebale biti primarne i u tome će, siguran je uspjeti, nakon čega slijedi velika turneja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene