nije ostvarila posljednji san

Snažna i odvažna na pozornici, ali i u životu: Lik i djelo Kostadinke Velkovske pamtit će se zauvijek!

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Kostadinka Velkovska - 1 In Magazin: Kostadinka Velkovska - 2 In Magazin: Kostadinka Velkovska - 3 In Magazin: Kostadinka Velkovska - 4 In Magazin: Kostadinka Velkovska - 5 Kostadinka Velkovska - 6 Kostadinka Velkovska - 5 Kostadinka Velkovska - 4 Kostadinka Velkovska - 3 Kostadinka Velkovska - 2 +7 Kostadinka Velkovska - 1 Galerija

U 76. godini preminula je Kostadinka Velkovska, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica te pjevačica makedonskog podrijetla. Njezin lik i djelo uvijek ćemo pamtiti, a svoja razmišljanja za In magazin je podijelila u jednom od posljednjih televizijskih intervjua.

Na daskama Hrvatskog narodnog kazališta zaigrala je još kao studentica u Baladama Petrice Kerempuha. Odigrala je niz velikih uloga u poznatim serijama i filmovima. U zagrebačkom Kerempuhu publiku je oduševljavala puna četiri desetljeća. Kostadinka Velkovska prva je glumica na svijetu koja je odigrala Majku Terezu u svojoj posljednjoj predstavi "Svetica u tami".

''Moj unuk mi je rekao: bako, tak si dobro glumila da nisam vjerovao da si ti moja baka. E, to je važno'', pričala je Kostadinka. 

Ova legenda kazlišne scene preminula je u 76. godini u umirovljeničkom domu, gdje je provela posljednjih nekoliko mjeseci. Moždani udar za nju je bio koban, ali i maligna oboljenja koja su prethodila. O svemu je govorila i u In Magazinu, u jednom od posljednjih intervjua za života:

''Hitna operacija jer otekli edem je bio, au Bože. On je benigni, sve je bilo dobro, sve. Dobila sam koronu prošle godine, to je nevjerojatno, za svoj rođendan sam bila u bolnici. A tri puta cijepljena'', pričala je.

Svoju snagu i nepokolebljivost pokazivala je i na svojim nastupima. Iza sebe je ostavila i mnoštvo koncerata. Obožavala je šansone, a još prošle godine nastupila je na Festivalu šansone u Lisinskom. Sanjala je velik koncert najljepših makedonskih narodnih pjesama.

''Moja ljubav, tako bi se zvao koncert - makedonske narodne pjesme, balade i ritmične jer ja jako volim Makedoniju. To je čudo jedno, kad voliš nešto jako i možda će to biti zadnji koncert. Neka bude!'', rekla je tada. 

Nažalost, zauvijek je zaklopila svoje oči, a da svoj posljednji san nije ostvarila. Mirno spavajte, draga Kosta…

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene