svira sa sinom

Najbrži prst Balkana još je jednom dokazao koliko ga publika voli: ''Ja želim biti malo ispod radara, ne želim na sva zvona najavljivati ni pretjerano se reklamirati''

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Vlatko Stefanovski In Magazin: Vlatko Stefanovski - 1 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 2 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 3 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 4 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 5 Vlatko Stefanovski In Magazin: Vlatko Stefanovski - 10 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 9 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 8 +7 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 7 Galerija

Dugo očekivana turneja Vlatka Stefanovskog oduševila je sve ljubitelje ovog makedonskog kantautora i bivšeg gitarista sastava Leb i sol. Nakon Zagreba i Rijeke, turneja je završila u Osijeku, i to na najljepšoj pozornici u gradu, krovu Kulturnog centra. Kako je svirati sa svojim sinom te koja mu je gitara najdraža, saznala je naša Darija Walter za In magazin.

Jedan od najznačajnijih gitarista ovog dijela Europe svakako je Vlatko Stefanovski. Poznat po kombinaciji ethno jazza, rock i blues glazbe ali i tradicionalnih napjeva, zauvijek je zadužio makedonsku kulturu.

Pogledaj i ovo showbuzz Kakav kralj! EKSKLUZIVNO Vlatko Stefanovski postao član Torcide!

Priznaje kako ga koncerti i dalje vesele, a onaj u Osijeku ispunio je sva očekivanja. Čak ni komarci nisu uspjeli pokvariti ugođaj.

''Ja uživam da su mi koncerti dobri i da sam na stageu u dobrom raspoloženju i da je band dobar i da smo svi dobro raspoloženi i to mi je najveće uživanje'', kaže.

Da je Vlatko Stefanovski zvijezda svjetskog ranga govori i činjenica kako su se karte u Osijeku rasprodale za jedan dan. Bez pretjerane reklame, Vlatko je dokaz koliko ga publika i dalje neizmjerno voli i poštuje.

''Ja želim biti malo ispod radara, ne želim na sva zvona najavljivati koncerte niti pretjerano reklamirati, nit mogu nit sam ja neka super zvijezda'', rekao je u svom stilu. 

Iako skroman, dodatno ga motiviraju drugi članovi banda odnosno najmlađa ritam sekcija s kojom je do sada svirao. Uz talentiranog Ivana Kukića na basu, Vlatko je osobito ponosan na sina Jana koji svira bubnjeve. Za njega ima i poseban savjet.

''Moraš biti najbolji jer ako nisi najbolji netko drugi će uzeti tvoj posao'', poručio mu je. 

Kada ne svira, Vlatko uživa u dobrom društvu, a inspiraciju pronalazi skoro svugdje. Važno mu je ostati dosljedan glazbi, a ljubav mu je tu najveći saveznik. Kada nešto voliš onda ništa nije teško.

''Pošto sam već u godinama kad sve oko sebe cijenim i dobro vrijeme i zelenilo i dobre prijatelje i dobru hranu i dobro vino, muziku dobru podrazumijeva se'', zaključio je. 

O svestranosti ovog svjetski poznatog umjetnika govori i činjenica kako je osim glazbenih albuma skladao glazbu za filmove, kazališne predstave i balet. Iako priznaje kako nema najdražu gitaru svaka ima neku svoju priču i uspomenu.

''Svaka gitara nekako obilježi neki period u mom životu ili u mom u mojoj karijeri da tako kažem, putovanja, svaka recka, svaka ogrebotina govori o nekom dešavanju.", kaže. 

Premda je u svojoj karijeri ostvario puno te ga mnogi ubrajaju u deset najboljih gitarista na svijetu, velika mu je želja zasvirati s Ericom Claptonom kojeg izuzetno cijeni.

"Gitaristi su malo malo pacijenti moram priznati. Mi bolujemo od potrage za dobrim zvukom'', rekao je. 

 Najbrži prst Balkana, kako ga mnogi nazivaju, svojim će glazbenim umijećem očarati sve ljubitelje njegove glazbe. Osim u susjednim zemljama, Vlatko Stefanovski priprema koncerte i na jadranskoj obali. Prava prilika za sve one koji cijene glazbu ovog glazbenog virtuoza.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Tatarinov i Maja Šuput - 1 Nenad Tatarinov i Maja Šuput - 2 Nenad Tatarinov i Maja Šuput - 3 Nenad Tatarinov za In Magazin - 1 +25 Nenad Tatarinov za In Magazin - 2 inMagazin Prvi televizijski intervju Nenada Tatarinova: Evo što nam je sve otkrio o braku s Majom Šuput i o bolesti s kojom se suočio još u osnovnoj!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll Ivana Knoll Ivana Knoll Ivana Knoll +25 Ivana Knoll Celebrity Nikad golišavija Ivana Knoll strateške dijelove pokrila samo biserima, a svi zumiraju jedan detalj: "O moj Bože!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene