''Spašavali su živu glavu''

Pađen o Kalemberu: ''Imao je najsličniju karijeru Beatlesima na ovim prostorima, to je bilo... Curice su vrištale''

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju 4 asa - 1 4 asa - 2 4 asa - 3 4 asa - 4 4 asa - 5 Ana Rucner i Vlado Kalember Ana Rucner i Vlado Kalember Alen Islamović Alen Islamović Alen Islamović +3 Alen Islamović (Facebook) Galerija

Supergrupa 4 asa ponovno se okupila. Od njihova prvog nastupa prošlo je 20 godina, a od zajedničkog albuma i velike turneje koju je gledalo više od pola milijuna ljudi, tek koja godina manje. Nažalost, ovoga puta s Vladom Kalemberom, Alenom Islamovićem i Juricom Pađenom nije prerano preminuli Rajko Dujmić. Tko će preuzeti ulogu četvrtog asa i zašto je njihov nosač zvuka najiščekivaniji album godine, otkrila je Dorotea Filipaj za In magazin.

Grupa je, nažalost, prije dvije godine ostala bez svojeg četvrtog asa. S Vladom Kalemberom, Alenom Islamovićem i Juricom Pađenom nije prerano preminuli klavijaturist i frontmen Novih fosila.

''Ne tražimo nikoga novog, naime i našli smo neke, ali nikoga tko bi baš zamijenio Rajka'', govore Vlado Kalember i Jurica Pađen. 

Pogledaj i ovo Alen Islamović - 5 nema ih često skupa Tko je supruga Alena Islamovića? Upoznali su se kad je imala 16 godina: "Plivali smo kroz bure i trudili se da opstanemo..."

Umjesto 4. asa, legendarni rockeri odlučili su na pozornicu svakog koncerta dovesti gosta iznenađenja. U obradama starih hitova pomažu im najveća imena hrvatske glazbene scene. Od Indire, Borisa Novkovića i Mladena Grdovića pa sve do Rade Šerbedžije!

''Radni naslov CD-a je Švedski stol jer imamo i puno raznih vrsta glazbe, od heavy rocka do gotovo narodnjaka'', govore Kalember i Pađen.

Osim velikana iz glazbene sfere, s četiri asa zapjevali su i brojni gosti iznenađenja. Među njima je i bivši ministar gospodarstva - Davor Štern.

''A mi neki iz svijeta glazbe znamo da je Davor odličan klavijaturist i da je svirao po bendovima nekada davno. Tu je prof. Davor Pavuna koji je poznati svjetski fizičar, proslavljeni vaterpolista Dudo Šimenc'', pričaju. 

Na radost svih obožavatelja, osim obrada, na nosaču zvuka pronaći će se i pokoja nova stvar.

Poznati hitmajker Nenad Ninčević pjesmu je napisao prije 4 godine, a ima i univerzalnu poruku. Sve prolazi brzo i zato treba iskoristiti svaki trenutak.

Prijateljstvo ovih glazbenih legendi traje više od 4 desetljeća. Upoznali su se još kao tinejdžeri u glazbenoj školi i oduvijek su jedan drugom bili najveća potpora.

''Imao je najsličniju karijeru Beatlesima stvarno na ovim prostorima, to je bilo... Curice su vrištale, trčale, tisuće su morali spašavati živu glavu, on i bend'', priča Pađen za Kalembera.

Razmirica među njima nije nikad bilo. Unatoč činjenici da se obojici bliži sedamdeseti rođendan, ovi glazbenici nemaju namjeru stati s radom.

''Dok god vidimo Stonese, ja strahovito navijam za njih jer dok god oni sviraju, mi možemo ladno svirati ono bez problema'', kažu. 

Na veliko zadovoljstvo svih fanova, uskoro ćemo ih imati priliku vidjeti u aranžmanu 4 asa na svim hrvatskim pozornicama.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene