Uvijek puna optimizma

Matija Vuica osmislila pravu modnu poslasticu i njezin je aktivni odmor tek počeo

Egzotika i optimizam Matije Vuice - 10 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 10 In Magazin 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Egzotika i optimizam Matije Vuice - 2 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 4 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 3 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 6 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 5 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 7 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 9 +0 Egzotika i optimizam Matije Vuice - 10 Galerija

Baš kao što je najavljivala dizajnerica Matija Vuica posložila je sve epidemiološke smjernice i osmislila nešto drugačiju modnu poslasticu. Planira obići Hrvatsku i u svijet poslati modno turističke razglednice. Prva postaja bila je Dubrovnik, gdje joj se pridružila i ekipa IN Magazina.

Vis, Šipan, rodni Metković, samo su neke od ovogodišnjih postaja za odmor Matije Vuice. A onda za kraj Dubrovnik.

Pogledaj i ovo In Magazin: Miroslav Škoro - 2 nije skrivala oduševljenje Evo kako je reagirala gospođa Jasminka kada joj je Miroslav Škoro uslužio kavu: Nije propustila nijedan koncert, a za sve je kriva njezina prijateljica!

"Odmor nije gotov, odmor je tek počeo, jer čim imam i radnu atmosferu onda je to moj pravi odmor, aktivni odmor", priznala nam je Matija.

Dizajnerica je onamo, naime, krenula u ostavarivanje svoje modno-turističko priče, a grad pod Srđem i njegove ljepote idealna su kulisa za prvu modnu razglednicu snimanu uz zalazak sunca:

"Ako ćemo ga gledati životno, možemo ga gledati filozofski, možemo da gledati ovako - kad zalazi sunce, znamo da će se ujutro pojaviti, i znamo da će ponovno doći jedan novi lijepi dan. U svemu ovome što nam se događa ako nemamo trunku optimizma, onda bolje da nas nema. Samo nas optimizam i pozitivizam mogu spasiti", zaključila je Matija.

Jer unatoč brojnim modnim događanjima koja su zbog epidemioloških mjera otkazana, Matijin optimizam i vedar duh ništa nije uspjelo pokolebati. Njezina bajka od tila i čipke proputovat će Hrvatskom.

"Prvi dio nomadike se zove ''Dress to win'' kao jedna ženska poruka da mi s modom možemo pokazati koliko smo jake, da smo snažne i da možemo pobjediti sve što nam se događa, priča će se nastaviti u dolini rijeke Neretve, na Ušću i na rijeci Neretvi u mom Metkoviću, i taj dio će se zzvati ''Neretvanske vile''. A onda polako prema gore i nasatavak nomadike koja mora završiti u Slavoniji. Na poljima žita", otkrila nam je.

A za svoju novu modnu kolekciju, koja se stvarala upravo tijekom karantene kada je tek maštala o ljepotama Lijepe Naše, za modele je birala prema lokacijama autentične žene. S Dubrovkinjom Darijom Mikulandrom Matija surađuje već 25 godina.

"Matiju se naravno nikad ne odbija, kažem, ne samo što ima predivne, glamurozna haljine u kojima se stavrno osjećate posebno i savršeno kad to obućete, ne mogu je odbiti i nikad je ne bih odbila. Želim joj još puno inspiracije da nam šije ovakve kreacije", izjavila je Darija.

Bila je ovo prilika i da Matija prvi put snage udruži s još jednom Dubrovkinjom, fotografkinjom Marom Bratoš.

"I model i fotograf sam danas. Nisam dugo bila ispred pa mi je malo neobično, ali evo radi se", izjavila je Mara.

Mara, naime, od samih početaka svojeg umjetničkog stvaranja samu sebe fotografira i otkriva obnaženim autobiografskim portretima. Posljednji takav bio je tijekom trudnoće kada je bilježila njezine faze. Danas joj je najdražli model njezina 2- i pol godišnja Pavla. Ovih dana predstavlja svoju najnoviju izložbu ''Iza grada'' nastalu u kamenolomu u okolici Dubrovnika. Savršena je to umjetnička uvertira dok ne stignu fotografije iz Matijine modno-turističke priče.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene