Opa!

Luka Šulić otkrio što priprema supruzi po završetku turneje: ''Je l' vas zvala prije da vam to kaže?''

Luka Šulić Luka Šulić DNEVNIK.hr 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Šulić Luka Šulić Luka Šulić Stanka za 2Cellos (Foto: Dnevnik.hr) Jedan dan s 2Cellos (Foto: Dnevnik.hr) 2CELLOS u Londonu (Foto: Simone Di Luca) +0 Luka Šulić Galerija

Luka Šulić prvi je glazbenik u povijesti koji je svirao Vivaldijeva ''Četiri godišnja doba'' za solo violončelo, a baš ovo remek-djelo izabrao je za svoj prvi solo album te istoimenu turneju. Velika dvorana Vatroslava Lisinskog jedna je od koncertnih postaja ovog talentiranog glazbenika. Našoj Lani Samaržiji otkrio je svoje glazbene planove te što bi prvo volio napraviti kada završi s turnejom.

Zagreb je samo jedna od postaja na solo turneji Luke Šulića, tijekom stanke od 2Cellosa. Dvorana Lisinski bila je dupkom puna. Karta više tražila se za klasičnu glazbu kojoj se Luka posvetio u posljednje dvije godine:

Pogledaj i ovo Metaklapa - 3 Baš drugačiji Ovakvu klapu još niste vidjeli ni čuli! Umjesto dalmatinskih pjesama, ovi momci stvaraju ni manje ni više nego - heavy metal

''Ja sam uzeo pauzu uglavnom zbog obitelji, zbog dvoje male djece, ali isto tako ne mogu samo biti doma i mijenjati pelene, moram nešto svirati, i bilo je vrijeme da se svatko posveti svom projektu'', rekao je Luka Šulić. 

Vivaldijeva ''Četiri godišnja doba'' remek-djelo su u koje se zaljubio još u djetinjstvu. Upravo s njima pokazao je da je nezaustavljiv i kada je klasični repertoar u pitanju. Luka je, naime, prvi koji ih je aranžirao za violončelo i gotovo odmah po izlasku albuma, zasjeo je na 1. mjesto Billboardove ljestvice albuma klasične glazbe.

"To je fenomenalan uspjeh, pogotovo jer mi je to prvi solo album. Na to sam jako, jako ponosan i presretan.  Sad mi je život stvarno odlično posložen jer mi se 20 koncerata rastegne na šest mjeseci, a prije s 2Cellos 20 koncerata bilo je u tri tjedna", rekao je violončelist. 

Zbog snimanja albuma, ali i ranijeg dolaska na svijet svojeg drugog djeteta, kćerkice Hane, propustio je biti uz suprugu na porođaju. ''Četiri godišnja doba'' za violončelo zato je posvetio upravo Hani. Ne propušta istaknuti i koliko je ponosan na lavovski posao koji njegova supruga Tamara ''odrađuje'' sama jer i dalje često izbiva od kuće:

"Ona je stvarno fenomanalna, snažna osoba, sve drži pod kontrolom. Imamo i tu sreću da nam roditelji žive u istom gradu. To nam puno olakšava, pogotovo kad me nema", istaknuo je Šulić.

Pozivi i poruke ne mogu nadomjestiti zajedničke trenutke. Otkad je postao otac, koncerti po cijelom svijetu sve mu teže padaju.

"Imam koncerte do kraja devetog mjeseca solo. Hoću biti što više s obitelji, s djecom, to mi je trenutačno prioritet", objasnio je Luka. Po završetku turneje zato bi, otkriva, najviše volio uživati s djecom, a onda suprugu odvesti na odmor bez djece. A voljela bi to ona, pa se šali, teško će je iznenaditi:

"Hoću, hoću, ali još je dijete malo, osam mjeseci, kad malo naraste. Je l' vas zvala prije da vam to kaže?" upitao je violončelist. Već početkom 2021. Luka se vraća nastupima sa Stjepanom Hauserom. Kao dvojac 2Cellos osvojili su svijet i mnogo je još toga čime mogu nastaviti osvajati. No ubuduće za solo projekte neće uzimati stanku.

"Vraćamo se za našu 10. godišnjicu, međutim to neće biti takva količina koncerata kako je bilo prije. Želimo se posvetiti i dalje našim solo projektima, ali svirat ćemo i dalje zajedno", zaključio je Šulić. 

Dva čela ili jedno, sve nam odgovara! Jer i Luka i Stjepan svakim svojim nastupom donose nešto drugačije i svakako pišu neku nove note glazbene povijesti. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ava Karabatić (Foto: Instagram) Ava Karabatić (FOTO: Srdjan Ilic/PIXSELL) Ava Karabatić (Foto: Instagram) Ava Karabatić (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) +0 Ava Karabatić (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Celebrity Ava Karabatić izazvala kaos u avionu, u pomoć joj priskočio splitski novinar

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene