lijepo je darivati, ali...

Domaće zvijezde otkrile kako izgledaju blagdani u njihovom domu kao i kakve božićne poklone biraju

Mario Roth, Antonija Šola, Joško Čagalj Jole i Ana Rucner Mario Roth, Antonija Šola, Joško Čagalj Jole i Ana Rucner DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mario Roth, Antonija Šola, Joško Čagalj Jole i Ana Rucner Galerija

Mnogi će baš predvečerje Badnjaka provesti kiteći božićno drvce. Dok se jedni drže tradicije, kod drugih je jelka spremna već četiri tjedna. Jole, Jacques Houdek, Luka Nižetić, Mario Roth samo su neki od poznatih Hrvata koji su našoj Juliji Bačić Barać otkrili kako izgledaju blagdani u njihovu domu i što im znači Božić.

Domaće zvijezde otkrile su na koji način provode blagdane i što za njih predstavlja Božić. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Tvoje lice zvuči poznato - 6 ''ako se dogodi...'' Antonija Šola otkrila je što potajno priželjkuje, ali i od čega strahuje: ''To bi mi bilo malo frka''

"Meni osobno i mojoj supruzi i mojoj cijeloj obitelji Božić je uvijek značio nešto lijepo, kao i svugdje u svijetu. Čim krene ono božićno vrijeme, lampice, pjesme, ja mislim da se svi malo bolje osjećaju", ispričao je Joško Čagalj Jole. 

"Obuzme ih sve to i mene, ja to priznam", rekao je Mario Roth. 

"Ja obožavam Božić, to mi je omiljeno doba godine", istaknula je Antonija Šola. 

"Za mene je Božić nešto jako sveto i intimno", rekla je Ana Rucner. 

I sveto i intimno, i veselo i šareno, sve je to ovo najljepše, božićno vrijeme godine. Sve se sjaji već više od četiri tjedna od lampica i ukrasa, kojih nikada dosta.

"Volimo jako nakititi kuću, dvorište, milijun lampica i tako", otkrio je Jacques Houdek. 

"Navikli smo na sve te lampice lijepe, da sve oko nas sija i svjetli, da sve oko nas sija i svjetli, da bude kičasto", rekao je Mario. 

"Volim okićeno, dolje kad dođem u Split, onda znam da će mater, ona je umjetnički tip i ona sve to s ukusom i lijepo napravi svake godine", ispričao je Luka Nižetić. 

"Nisam pretjerano rastrošna u smislu rasvjete da to mora nešto biti wow, dok moj sin okiti cijelu svoju sobu, upali sve lampice", priznala je Rucner. 

Na Badnjak ili mnogo ranije, jelka je ovih dana sigurno zauzela najvažnije mjesto u dnevnom boravku.

"Uvijek nam je krivo što ne stignemo već prve adventske nedjelje urediti sve vani pa onda pomalo unutra, a željeli bismo i onda samo bor ostavimo za Badnjak, sve ostalo napravimo već i prije", rekao je Houdek. 

"Cure to već godinama s mamom kite, ukrašavaju i lijep je taj osjećaj Božića, zajedništvo, obitelj", naglasio je Jole. 

"Odmalena ja pamtim da smo navečer 24.12. tamo negdje oko 7,8 tata vadi bor, onda mi to svi kitimo, držali smo se te neke tradicije do sada", otkrio je Mario. 

"Pa ostavim ipak da za Badnjak barem taj običaj ostane jer ima dovoljno drugih ukrasa koji mi uljepšavaju život svakodnevno", rekla je Antonija. 

"Moja majka je okitila bor već 2. prosinca. Rekla mi je: 'Znaš što sine, kad je već cijela godina bila ovako tužna pa neka mi barem cijeli prosinac bude okićen i sjajan'", ispričao je Roth. 

"Moj brat je zapravo tu vodeći, on najviše okiti, napravi jaslice, donese mahovinu, možda čak ja najviše prigovaram, ali isto tako stavim pokoju kuglicu", rekla je Ana. 

Jednom kad ga okitimo, božićno drvce ostaje:

 "Pa do Tri kralja", rekao je Jole. 

"Ja produžim do kraja prvog mjeseca, barem budu ukrasi i bor tako da zima nekako se lakše podnese, te lampice i sve unesu nekako neku svjetlost, nadu i neku sreću", ispričala je Antonija. 

"Ja poznam nekoliko ljudi koji kod kojih sam došao čak i u travnju pa sam rekao travanj je, neka neka, meni je to lijepo, samo nek bude šareno i super", rekao je Mario. 

U cijelom tom šarenilu nezaobilazni su i pokloni koji nikako ne bi smjeli biti na prvom mjestu božićnih želja.

"Volim blagdane, volim tu neku toplinu koju oni nose, ali nisam lud za tim pretjerivanjem ni u kićenju ni u darivanju, po meni je to besmisleno", istaknuo je Luka. 

"Dogovaramo se uglavnom da to budu neki simbolični pokloni, sad živimo u društvu koje je stvarno zasićeno svime pa se onda trudimo da više razveselimo djecu i neke članove obitelji kojima je to više potrebno", rekla je Šola. 

"Lijepo je darivati, ali mislim da se zadnjih godina ili zadnjih 10-ak godina, 20 otišlo to predaleko što se tiče materijalizma i udaljavanja od duhovne stvarnosti Božića", zaključio je Jole. 

Duhovna stvarnost Božića - baš na to ne bismo smjeli zaboraviti, posebno ove godine kad nam je sve ono što ovaj blagdan donosi - vjera, ljubav i nada, potrebnije nego ikad.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene