EKSKLUZIVNO

Intervju sa slavnom Biancom: 'Prvi put sam bila u Zagrebu '95, bio je teško'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Donosimo vam ekskluzivan razgovor s aktivisticom za ljudska prava, prvom suprugom slavnog pjevača Rolling Stonesa, Biancom Jagger. Pogledajte intervju s fascinantnom ženom koju smo zatekli u Monacu.

S Biancom Jagger smo razgovarali na televizijskom festivalu u Monte Carlu, gdje je bila predsjednica žirija za vijesti. 70-godišnja ambasadorica dobre volje Vijeća Europe cijeli je život posvetila pomaganju ljudima te je svjedočila strahotama tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni.

Pogledaj i ovo showbuzz Seksi Sullivan Stapleton 'BIO SAM U KOMI, SREĆOM SAM PREŽIVIO' Seksi glumac otkrio sve o sebi!

Intervju sa seks simbolom 80-ih Bo Derek: Otkrila nam je kako se nosi s godinama, te koliko je zabavljaju predrasude oko plavuša

'Puno sam razmišljala o tome jer će 11. srpnja biti 20. obljetnica pada Srebrenice. Sjećam se, kad sam prvi put došla u Zagreb, bilo je to 1995., tražili su me da zabilježim masovna silovanja žena u Hrvatskoj i Bosni za Helsinšku komisiju. To je bio vrlo težak period mog života. Gledati patnje i strahote koje su žene trpjele', priča Bianca s našom ekipom i dodaje: 'Bilo je važno da progovorim o ženskim pravima, te da proširim glas o tome što se događalo jer mnogi nisu vjerovali da su tisuće žena silovane'.

Osim toga, evakuirala je 22 djece iz Bosne, a jedno je dijete i živjelo s njom u New Yorku. 'Osobno sam evakuirala dvoje male djece, Muhameda i Sabinu. Nažalost, malena je preminula od leukemije, a Muhamed je imao rupu na srcu i nakon operacije živio je sa mnom godinu dana, zatim smo doveli njegovu obitelj koja je ipak htjela vratiti u Bosnu', priča slavna Bianca koja je i sama osjetila kako je to živjeti u strahu jer je rođena u Nikaragvi, te je mladost provela u Somozinoj diktaturi.

I danas se boji za svoju djecu zbog svijeta u kojem živimo. 'Imam kćer i troje unučadi, i jedno praunuče, bojim se za njih i što im nosi budućnost', priznaje.

Obećala je i povratak u Zagreb, a voljela bi upoznati i našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Pogledajte i cijeli intervju s Biancom Jagger u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene