U braku su bili 30 godina

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski emotivno o gubitku supruge: ''Teško mi je o tome pričati, doživio sam teške gubitke za kratko vrijeme"

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Vlatko Stefanovski - 1 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 2 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 3 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 4 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 5 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 6 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 7 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 8 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 9 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 10 +0 In Magazin: Vlatko Stefanovski - 11 Galerija

Terapija, opsesija, profesija - tako je glazbu opisao jedan od najboljih gitarista na područuju Balkana, Vlatko Stefanovski. Ovaj Makedonac surađivao je s Gibonnijem, Josipom Lisac, Zdravko Čolićem i mnogim drugim velikim estradnim imenima, a ovog tjedna održat će koncert u Vrsaru. U razgovoru za In magazin Stefanovski je progovorio o susretu s princom Charlesom, sinu koji je krenuo njegovim stopama, ali i o gubitku voljene supruge.

Predanost, trud i tisuće sati rada bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da postane jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima.

Pogledaj i ovo showbuzz Kakav kralj! EKSKLUZIVNO Vlatko Stefanovski postao član Torcide!

''Ja nisam bio ni u jednoj muzičkoj školi niti jedan sat, ja sam sam učio sve, a note nisam dan danas naučio'', započeo je Stefanovski svoju priču. 

Kako kaže ne zna čitati note, ali zato dobro poznaje svaki milimetar gitare.

''Ja sam izlazio zimi vani da sviram po hladnoći zato što vam se smrznu ruke, jer kad se smrznu ruke ajde da vidimo koliko ćete dobro svirati'', objašnjava Vlatko. 

Stefanovski nastupa po cijelom svijetu, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a život ga nije uvijek mazio.

''Kao mlad čovjek sam izgubio i roditelje, veoma mlad, što da vam kažem to su rupe koje se teško nadoknađuju u životu'', priznaje. 

A praznina koju ništa ne može nadoknaditi ostala je kad je prije nekoliko godina izgubio suprugu s kojom je bio u braku 30 godina.

''Teško mi je uopće javno da o tome govorim. Da, izgubio sam suprugu prije 4 godine, brata prije 3, to su bili teški gubici za kratko vrijeme'', rekao je. 

O tim ranama Stefanovski nerado govori.

''O privatnom životu mi je teško govoriti javno, mogu s prijateljima da podijelim, ali malo je patetično da javnosti otvaram privatne dijelove'', rekao je. 

Najbolji lijek protiv tugovanja je glazba, a ona je za njega više od terapije.

''Terapija, meditacija, hobi, profesija, opsesija, sve. Kad svirate gitaru onda ne razmišljate puno, a kad krenemo razmišljati mozak ima neki svoj proces koji ne možemo baš kontrolirati'', kaže.

Glazbom se zarazio i njegov sin Jan koji u posljednje vrijeme i nastupa s tatom.

''Ja sam presretan ne zbog toga nego što svira fantastično, znate kako svira bubnjeve, on bi mogao u Foo Fighterse jer već je toliko toga naučio za tih njegovih 20 godina'', priča ponosni otac. 

Karijera ovog Makedonca traje više od 40 godina tijekom kojih je upoznao mnoga poznata imena, a među njima je bio i princ Charles s kojim se družio početkom 90ih u Skopju.

''Upoznao sam ga i pokazao je interes. Mogu vam reći svi ovi drugi su bili previše službeni, ja sam bio odjeven u kožnu jaknu i izgledao sam malo kao intruder na toj zabavi. Moj menadćer je bio sa mnom i pitao je mene da li sam zadovoljan s menadžerom, a njega je li zadovoljan sa mnom'', prisjetio se Vlatko. 

Stefanovski će sutra održati koncert u Vrsaru u kamenolomu Montraker, a ni u Hrvatskoj se nakon toliko godina i nastupa više ne osjeća kao gost.

''Nakon pandemije sve što odsviraš je kao čudo i kao praznik. Ja sam po ovim terenima već 40-ak godina putujem, ja i dijalekte prepoznajem, mogu razlikovati zagorski od dalmatinskog'', kaže. 

Ovaj osnivač nekad popularnog sastava "Leb i sol" i sa 64 godine najbolje se osjeća upravo na pozornici.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Mina i Vesna Joksimović (Foto: Instagram) Mina i Željko Joksimović (Foto: Instagram) Mina Joksimović (Foto: Instagram) Mina Joksimović (Foto: Instagram) +0 Mina Joksimović (Foto: Instagram) Celebrity Bivša supruga Željka Joksimovića u javnosti se ne pojavljuje, ali njihova kći je sad podijelila njezinu rijetku fotografiju i zapanjila mnoge

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene