Ekskluzivno!

Muke po oklopu i zabava na zmajevima: Zavirite u radni dan glumaca hit-serije ''Zmajeva kuća''!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju House of the Dragon - 1 House of the Dragon - 2 House of the Dragon - 3 +0 House of the Dragon - 4 Galerija

Kako nastaje ona poznata filmska čarolija? Uz glumce nove hit serije Zmajeva kuća otkrivamo trikove kojima na malim ekranima oni postaju vještim jahačima zmajeva, te koliki je dio ovog magičnog svijeta zaista oživljen u stvarnosti, na ambicioznim setovima.

Gotovo 10 milijuna gledatelja pratilo je premijeru Zmajeve kuće, prednastavka Igre prijestolja, čija se radnja zbiva 200 godina ranije. A brojka se impresivno penje svakim novim nastavkom ove fantastične priče.

Pogledaj i ovo showbuzz Vrući prizori! Na prvi je pogled jasno zašto svi smatraju da je dodatno začinila napetu radnju, a ni skidanje do kraja joj nije bilo teško

''To je Westeros, Kraljev greben, sve se doima poznatim ali je mračnije, zlokobnije, i drevniji svijet u koji zakoračujemo'', govori Olivia Cooke. 

Svijet koji uvijek iznova donosi iznenađenja i obrate. Primjerice, promjenu glavnih glumica. Kraljicu Alicent i princezu Rhyaneru, umjesto Emily i Millie, od sada nadalje tumače Olivia i Emma. Kao transrodna osoba koja se deklarira kao oni, Emma je u princezi pronašla brojne sličnosti.

''Mislim da ono što me odmah privuklo kod nje je to što pokušava živjeti autentično u sistemu u kojem to nije lako, osjeća se kao autsajder u svojoj obitelji i na dvoru i mislim da je u sukobu s onime kako je svijet percipira'', kaže Emma D'Arcy. 

Unatoč tomu što tumače isti lik, glumicama Millie i Emmi preporučeno je da se izbjegavaju i ne razgovaraju, kako ne bi imitirale jedna drugu. No čini se da su obje imale identičnu reakciju na zadatak jahanja zmaja.

A kako je bilo jahati zmaja, je li teško, zabavno, izazovno?

''Ne mogu to dovoljno preporučiti, prva pomisao nakon što sam to prvi puta probala bila je da bi svi članovi produkcije trebali dobiti priliku da to probaju, da imamo raspored po danima, da svi znamo kad je tko na redu. Toliko je zabavno da mislim da nikad do sad nisam iskusila tako čisto stanje radosti igre. Imate to veliko sedlo animatronično i možete predvidjeti smjer kretanja na njemu i imate malo vremena za učenje da možete predvidjeti što će napraviti'', priča Emma D'arcy. 

''Svi su glumci u duši djeca a nema većeg igrališta od Zmajeve kuće'', kaže Graham McTavish. 

U najdoslovnijem smislu. Dok mnogi obožavatelji već guglaju lokacije u Engleskoj, Španjolskoj i Portugalu, na kojima su se snimale ove scene, dobar dio toga smješten je u studiju, ali ne bilo kakvom.

''Izgradili su dvorac visok tri kata u studiju nedaleko od Londona, što je ludo jer ušetaš unutra u svom kostimu, kao lik, i oni mogu napraviti u komadu kadar gdje te prate od odaje malenog vijeća, kroz studiju'', ispričala je Olivia Cooke.

Kao član kraljevske straže, Graham je na leđima nosio stvarnu težinu lika, i to u obliku oklopa.

''Ušetaš u majici i trapericama a izađeš u viteškom oklopu, uz ogroman mač i plašt, ne možeš ne osjetiti lik'', priča Graham Mc'Tavish. 

Je li lako igrati se u njemu ili je dosta ograničavajuć kostim?

''Daje vam posturu, moraš ispoštovati kostim, ne može hodati pogrbljen, to je ipak oklop'', ispričao je Alex. 

S teškim kostimom Graham je već imao iskustva u Hobitu, glumeći patuljka Dwalina.

''Zaključio sam da od Hobita, uključujući Zamjevu kuću, ja nisam sjeo, na setu. Moji likovi iz nekoga razloga ne sjede, uvijek stoje, osim kad sam na konju. Nikad me nećete vidjeti kako sjedim'', priča Graham. 

No zato će milijuni gledatelja bez problema i dalje svakog ponedjeljka sjediti uz male ekrane, sve dok se na HBO platformi ne razriješe sve intrige ovog drevnog kraljevstva.

 IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene