Spontano!

Dubioza kolektiv rasplesala Dolac: Iznenadni nastup na tržnici oduševio Zagrepčane!

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Dubioza kolektiv rasplesala Dolac - 1 Dubioza kolektiv rasplesala Dolac - 2 Dubioza kolektiv rasplesala Dolac - 3 Dubioza kolektiv rasplesala Dolac - 4 Dubioza kolektiv (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Dubioza kolektiv (FOTO: Igor Soban/Pixsell) - 3 Dubioza kolektiv (FOTO: Igor Soban/Pixsell) - 2 +0 Dubioza kolektiv (FOTO: Igor Soban/Pixsell) - 1 Galerija

Zamislite da odete na tržnicu u uobičajenu kupnju, a ondje vas dočeka koncert vašeg omiljenog benda. Upravo to se dogodilo protekle subote na Dolcu. Uživo, među štandovima, pjevali su i svirali dečki iz Dubioze kolektiv na opće oduševljenje prolaznika. Nije im dugo trebalo da rasplešu kupce i prodavače.

Lokacija: Dolac, vrijeme: subota u podne.

Pogledaj i ovo Dubioza Kolektiv "Volite li narodnjake?" Dubioza Kolektiv u pulsku Arenu dovodi zabranjenog folkera? Pogledajte hit-video koji je pokrenuo nagađanja!

Za ovaj nastup Dubioze kolektiv nisu se prodavale ulaznice, nitko zapravo nije ni znao da će među voćem i povrćem biti i ''štand pozornica''.

Oblačno subotnje jutro svirkom su razvedrili dečki iz Dubioze, na opće oduševljenje prolaznika koji su s namirnicama za ručak dobili i kilograme dobre glazbe gratis.

''Nismo ništa najavljivali, samo smo pustili ljude koji su se tu zatekli da odreagiraju spontano onako kako je najbolje'', pričaju.

Kad su već ondje, i oni su obavili kupnju.

Imala je i Dubioza što ponuditi na svojem štandu - novi album koji je od sutra službeno u prodaji, a donosi, i žanrovski i tematski, šarenilo.

''Od Bacha do sevdaha i od Rihanne do Silvane, a teme su osim ovih poljoprivrednih i psihoanalitičke, analiza socijalnih mreža'', kažu. 

Na albumu "Agrikultura" progovorili su o mnogim aktulnim temama.

''Svi hoće u IT i svi hoće da obogate na kriptu i nitko neće da se bavi poljoprivredom, ali problem je što te nft i te kriptovalute ne možeš baš jesti'', kažu. 

Nitko neće u poljoprivredu, ali zato je gužva u politici. Političari na Balkanu vječna su im inspiracija.

''Kao da se trude da oni zabavljaju ljude i onda kao takmičenje između njih ko će gluplju i šokantniju stvar da izrekne. Reality show u kojem se političari trude svojim izjavama i nekim čudnim PRovskim momentima da privuku što više pažnje na sebe'', smatraju. 

Na sve to smo već pomalo i navikli.

''Najnegativnije u svemu tome je što su ljudi toliko neosjetljivi postali na to da ne znam što bi političar trebao da kaže da bi izazvao neku sablazan'', kažu. 

Najpopularniji stih Dubioze kolektiv vrlo prigodno i danas je:

''Zbog svjetske krize nemam za rizle'', stih je koji svi dobro pamte. 

28. svibnja nastupit će na Seastar festivalu u Umagu, a ova ekipa obožavatelje ima i ondje gdje se najmanje nada.

Nastupali su i na tržnicama i u Vijeću Europe, ali najneobičnija geografska točka na kojoj su svirali je:

''Artički krug pa još malo gore se voziš do nekog ostrva gdje se neki festival dešava i gdje smo svirali u 2 poslije ponoći na suncu'', prisjetili su se. 

Kad god i gdje god svirali, s Dubiozom uvijek stiže kolektivno dobro raspoloženje.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene