Kraj jedne ere

Članovi Daleke obale otkrili detalje raspada benda na kojem su odrasle mnoge generacije: "Pukao je! Rastužili smo se i mi..."

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Daleka obala - 1 In Magazin: Daleka obala - 2 In Magazin: Daleka obala - 3 In Magazin: Daleka obala - 4 In Magazin: Daleka obala - 5 In Magazin: Daleka obala - 6 Daleka obala Daleka obala Daleka obala Daleka obala +10 Daleka obala Galerija

Obožavatelji Daleke obale s nevjericom su dočekali vijest da legendarni splitski bend prestaje s radom. Gotovo četiri godine nakon što su se ponovno okupili s Jakšom Kriletićem Jordesom, koji je zamijenio Marijana Bana, dečki su zbog loših međuljudskih odnosa odlučili zauvijek reći - zbogom! Detalje raspada benda na kojem su odrasle mnoge generacije donosi In Magazin.

Na žalost mnogih obožavatelja, Daleka obala zauvijek odlazi u povijest. Posljednji nastup splitskog benda publika je mogla vidjeti prošle subote na adventu u Samoboru.

"Kad sam ja otišao sa stagea i tu se završila priča", kaže Jakša Krletić Jordes, sada već bivši pjevač Daleke obale.

"Pukao je", dodaje bivši basist benda Boris Hrepić Hrepa.

"Ja mogu samo reći da mi je stvarno žao, ali kad nešto ne ide – ne ide i tu treba stati da bude neki ljudski razlaz", ističe Jakša.

"Da ne bude veće štete", nadovezuje se Hrepa.

"Tako je", potvrđuje Jakša.

Loši međuljudski odnosi u bendu dugo su ih mučili i kažu da je razlaz bio jedina logična i najpametnija opcija.

"Ima tu više stvari. Teško je to reći. Pjesme su toliko divne, o ljubavi, a mi smo između nas bili dosta zatvoreni i imali smo dosta međuljudskih problema koji se više nisu mogli podnositi", objašnjava Kriletić.

"Daleka obala je divota – imaš takvu pjesmaricu, imali smo tako dobar tim, organizator, menadžer, tehničar, sve je bilo na svom mjestu, savršeno i samo je trebalo lagano plivati i voziti i usrećiti ljude i sebe i otići kući zadovoljan, a mi smo išli nezadovoljni s bine i dolazili napeti. Svaki član benda mora biti dio pozitivnog tima, ali nažalost tako nije ispalo", priznaje Hrepa.

Originalna postava Daleke obale prestala je s radom još 2001. godine, a dečki su odlučili ponovno se okupiti 2020. Jakša je dobio priliku zamijeniti legendarnog Marijana Bana i kaže kako je zbog toga cijelo vrijeme osjećao čast i ponos.

"Za mene je Daleka obala jedan kultni dalmatinski i hrvatski bend. To je naša kultura. Ja sam radi poštivanja prema Marijanu Banu, kojeg usput rečeno nisam smio pozdraviti na stageu, meni je bila čast. Ja sam muzičar i mislim da sam lijepo napravio i sve je bilo u dobroj vjeri i stvarno sam želio da te pjesme ponovno zažive", priča Jakša.

"Ja znam kada se prvi put bend raspao da su neki fanovi meni prilazili i govorili 'tko je vama dao pravo da se raspadnete? Jeste pitali nas?' I to je to, mi smo sad zakinuli gomilu naših fanova kojima Daleka obala treba. Ali eto, dogodilo se što se dogodilo. Idemo dalje", govori Hrepa.

Daleka obala je nakon povratka objavila i album "Kao sad", za koji je ove godine nagrađena Porinom u kategoriji najbolji album rock glazbe, a Jakša i Hrepa sada će se posvetiti svojim drugim glazbenim projektima.

"Imamo svoje projekte koje radimo godinama i koji su u bendu bili smatrani neprijateljem. Mi smo umjetnici, svaki dan smo skoncentrirani na iskazivanje svojih djelatnosti i sad smo se još bolje zbližili u bendu tako da ćemo sigurno uskoro nešto zajedno i snimiti", otkriva Hrepa.

A Daleku obalu će obožavatelji, nažalost, od sada moći slušati samo u televizijskom i radijskom eteru te na internetu.

"Rastužili smo se i mi, ali ako treba doći do kraja u nekom trenutku, treba doći. To je sve život i sve je u redu, ali lijepo je da su se vratile te pjesme publici, mladoj publici. Mislim da smo napravili lijepu stvar. Koliko je išlo, išlo je. Hvala ljudi", zaključio je Jakša.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju MasterChef MasterChef MasterChef MasterChef +29 MasterChef Nekad i sad Pogledajte kako danas izgledaju bivši kandidati MasterChefa, u show su se vratila dobro poznata lica iz prošlih sezona!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik - 2 Ella Dvornik - 3 Ella Dvornik - 4 Ella Dvornik - 5 +26 Ella Dvornik - 6 Celebrity Ella i Charles stigli su na drugo ročište u Puli, ona je nasmijana ušetala u društvu svog odvjetnika

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene