bili su veliki hit

Sjećate se njih? Prije 17 godina su pomeli konkurenciju nezaobilaznim hitom i pokupili nagrade, a onda su nestali

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Grupa Svadbas je prije 17 godina pomela konkurenciju pjesmom "Treblebass", no nakon četiri albuma i nekoliko singlova nestali su sa scene.

Domaći producenti i glazbenici Jura Ferina i Pavle Miholjević na sceni su se s grupom Svadbas pojavili sada već davne 1994. godine, a u to su vrijeme uglavnom skladali glazbu za filmove te kazalište. Film Hrvoja Hribara 'Puška za uspavljivanje' bio je sjajna podloga za njihov prvi studijski album, a široj javnosti su ipak najpoznatiji po velikom hitu "Treblebass".

Pjesma objavljena 2005. bila je nezaobilazan zvuk svakoga kluba i kafića u Hrvatskoj, a godinu kasnije dobila je i nagradu Porin u kategoriji Pjesma godine. Singl se našao na albumu "La la", a upečatljivi spot režirao je Dalibor Matanić. I 17 godina kasnije mnogi se sjećaju teksta pjesme, koja je svirala u zagrebačkoj Tvornici kulture puno godina kasnije u trenutku kada je predsjednik Zoran Milanović proglasio svoju pobjedu na posljednjim izborima.

Paralelno s radom u grupi Svadbas, Jura Ferina i Pavle Miholjević su postali i jedan od najtraženijih producentskih tandema u Lijepoj našoj, a za svoj su rad dobili osim Porina još nekoliko priznanja.

Grupa Svadbas je objavila četiri studijska albuma i nekoliko singlova, no ubrzo zatim nestali su sa scene. Poslije 2012. godine diskografski više nisu bili aktivni, no i dalje rade na domaćoj sceni s brojnim kolegama. Pjevačica Ljubica Gurdulić nastavila je surađivati s producentskih dvojcem, a prije dvije godine objavila je i samostalni singl "Ispod neba".

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Volodimir Zelenskij (Foto: Andrew Lahodynskyj/Press Association/PIXSELL Volodimir Zelenskij (Foto: GENYA SAVILOV / AFP) Volodimir Zelenskij (Foto: Dnevnik.hr) +0 Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Celebrity Samo nekoliko dana prije ruske invazije ukrajinski predsjednik i prva dama opušteno su uživali, pogledajte snimku koju su objavili

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene