prvo veliko ime

The National prvi headlineri idućeg INmusic festivala

The National The National Foto: The National/InMusic/PR

Miljenici hrvatske koncertne publike, The National, vraćaju se nakon šest godina u Hrvatsku kao jedni od headlinera povratničkog, 16. INmusic festivala, koji će se održati od 24. do 26. lipnja na jarunskim otocima, najavio je INmusic festival.

U Zagrebu će nastupiti u suradnji sa Žednim uhom, organizatorom koncerata zahvaljujući kojima su više puta svirali u Hrvatskoj u proteklih dvadesetak godina, od njihovog prvog i već mitskog nastupa u KSET-u 2004. izgradivši čvrstu bazu fanova.

Od posljednjeg nastupa na zagrebačkoj Šalati u ljeto 2018. godine i promocije nagrađivanog sedmog albuma "Sleep Well Beast" za bend se puno promijenilo, od razvitka vlastitog zvuka i naracije kroz glazbene suradnje sa Sharon van Etten, Justinom Vernonom, Lisom Hannigan i drugima, do privatnih poteškoća i suočavanja s post-pandemijskim stanjem duha, napominje se u najavi.

Iako je pred dvije godine budućnost benda, kako su sami rekli, bila upitna uslijed kreativne i osobne krize, uspjeli su ponovno pronaći svoju stvaralačku i ljudsku koheziju.

Nakon četverogodišnje izdavačke pauze u 2023. su izdali čak dva studijska albuma – "First Two Pages of Frankenstein" u travnju te "Laugh Track" u rujnu.

Na prvom gostuju Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens i Taylor Swift, dok drugi karakterizira istraživački i vibrantni duh.

Na krilima jedinstvene sinergije devetog i desetog studijskog albuma The National se pred hrvatsku publiku vraćaju s novim kreativnim žarom i posebnim naglaskom upravo na izvedbu uživo te sve sretne neizvjesnosti koje interakcija s publikom uživo nosi.

"U posebnom dvosatnom nastupu i dugoočekivanom povratku u Hrvatsku The National će nesumnjivo još jednom oduševiti i dokazati zašto su jedan od najomiljenijih bendova domaće publike", poručuje INmusic.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene