Premijera

Ples s burom: 4 Tenora snimila spot za pjesmu "Brod bez imena"!

Premijera spota (Foto: Screenshot) Premijera spota (Foto: Screenshot) Foto: screenshot

4 Tenora imaju novu pjesmu "Brod bez imena" koja osvaja na prvo slušanje, a izvest će je na šibenskoj šansoni, a 14.09. pripremaju veliki koncert na zagrebačkoj Šalati s izuzetnim gostima.

4 Tenora snimila su pjesmu za koju već sada možemo reći da je nadmašila sva očekivanja jer se radi o izuzetnoj pjesmi koju potpisuju autor Matko Šimac i aranžer Eduard Botrić, njihov stalni autorski tim.

Pogledaj i ovo Goran Karan Poslušajte djelić ekskluzivno! Samo su kamere In magazina bile na snimanju božićnog dueta Gorana Karana i 4 Tenora!

Snimanje spota pretvorilo se u veliku avanturu. Spot se snimao na 900 metara visine na Tulovim gredama odakle se pružao veličanstveni panoramski pogled na more i vrhove Velebita. Povijest samoga mjesta je velika i šarolika, od samog snimanja kultnog filma "Winnetou" do velikih borbi u domovinskom ratu. Spot je realizirala ekipa redatelja Igora Goića koji je napravio još jedan reprezentativni spot nakon suradnje na spotu za pjesmu "Sve je tvoje" s kojom su tenori pobijedili na "Dalmatinskoj šansoni" 2017. godine.

''Glumački dio spota, sama priča, osmišljen je u dva poprilično udaljena seta. Kronološki prvi je na plaži između Sabunika i Virskog mosta, a drugi također na Tulovim gredama, al ovaj put noću. Zbog vremenskih prilika i neprilika smo morali oba seta odraditi u jednu noć. Glavne uloge koje nisu nimalo nezahtjevne imali su Igor Jurinić i Lara Nekić, studenti Akademije Dramske Umjetnosti u Zagrebu, koji su pokazali jako veliku zainteresiranost i požrtvovnost prema poslu u ovakvim uvjetima. Vjerno su prikazali svoje likove, bez obzira na borbu s prirodom'', zaključio je redatelj spota, Igor Goić.

S obzirom na sve te okolnosti snimanje je bilo prilično neobično i nesvakidašnje. Za početak snažan vjetar je potrgao šator koji je trebao biti okosnica snimanja i priče koja bi ga pratila tako da je cijeli team na snimanju nakon kraće pauze morao promijeniti tijek priče i snimanja.

Na kraju je upravo silina vjetra ispala odličan detalj u spotu zbog čega su se tenori posebno uživili u pjesmu i sve je ispalo više nego odlično. 

Za dodatne kadrove popeli su čak na još više stijene od onih na kojima su počeli i u borbi sa gravitacijom i vjetrom koji je sve narušavao uspjeli su snimiti završne kadrove spota koji će im zasigurno dugo ostati u sjećanju, pogotovo jer je snimano na mjestu gdje se branila Hrvatska domovina i to upravo na dan državnosti.

''Spot Igora Goića za našu novu pjesmu "Brod bez imena", koju predstavljamo na ovogodišnjoj Šansoni u Šibeniku po mom skromnom sudu pripada vrhu domaće video produkcije. Senzacionalni velebitski krajolici, bura koja nam je otežavala snimanje, a na kraju postala predivan scenografski element, divni mladi glumci te naravno izvrstan glazbeni predložak Matka Šimca, sigurno će olakšati ovoj pjesmi put do slušatelja i gledatelja'', izjavio je Đani Stipaničev.

Dečki su se složili da je to bilo jedno nezaboravno iskustvo snimanja spota upravo zbog same lokacije snimanja!

''Pjesma "Brod bez imena" nastala je nedavno u suradnji s mojim kolegom Eduardom Botrićem i odmah smo znali da je kao stvorena za 4 Tenora. Melodična i emotivna, vjerujem da će izazvati pozitivne reakcije kod slušatelja. U stihu "Kad se sitim da sam bez tebe kao brod bez imena" otkrivam sve jer i veliki Toma Bebić davno je rekao da su brodovi isti ka i ljudi, pa je na tom tragu "Brod bez imena", isto što i čovjek bez ljubavi... Ovo je nastavak moje suradnje sa 4 Tenora koji osim veličanstvenih glasova imaju i taj šarm koji publika obožava. Veselim se ovogodišnjoj "Šibenskoj šansoni" i sasvim se neskromno nadam ovacijama publike mojoj pjesmi u izvedbi četvorice veličanstvenih- izjavio je autor pjesme, Matko Šimac.

Osim svečanog otvorenja ovogodišnjeg Rocks&Stars@Cave Romane festivala, velikih koncerata održanih u Rijeci, Dubrovniku, Makarskoj, Metkoviću, Komiži i Marini tenori su lijepo popunili svoj ljetni raspored kako i jesenski!

Za kraj ljetne turneje Tenori će 14.09.2019. na zagrebačkoj Šalati održati veliki koncert sa Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, Radojkom Šverkom i Goranim Karanom za koji ne sumnjamo da će mnoge oduševiti!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene