Velika odgovornost

Glazbena suradnja koja će vas povesti tamo gdje je ljubav jača od zla, a starom je hitu dala novo ruho!

Providenca i Klapa Cambi Providenca i Klapa Cambi Angelo Virag/PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Providenca i Klapa Cambi Galerija

Klapa Cambi i grupa Providenca predstavljaju zajedničkiu obradu singla "Povedi me".

Inspiraciju za novi glazbeni projekt splitska grupa Providenca, koju čine Mirella Meić i Zorica Bučić, pronašla je u glazbi Rajka Dujmića, jednog od najvećih hrvatskih kantautora. Njegovo djelo koje su odlučile obraditi popularna je pjesma "Povedi me", a u tome im se pridružila i klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Pogledaj i ovo Giuliano Večer za pamćenje Cambi je imala mnoštvo gostiju iznenađenja, no Giuliano im se svaki puta posebno raduje: "Volim ih i njihov sam peti član"

Novo ruho starog hita

"Silno smo poštovale Rajka Dujmića", pojašnjava Mirella i dodaje, "volimo izvoditi njegove pjesme pa smo mu jednom prilikom kazale kako bismo rado nešto njegovo snimile. 'Mogli bismo nešto napraviti' kazao je uz onaj svoj dječački osmijeh, ali nas je nažalost, prerano napustio. No, nismo odustale."

Pjesma za koju je glazbu radio Rajko Dujmić, a tekst Mario Mihaljević dobila je i novi aranžman za koji se pobrinuo Leo Škaro.

"Imali smo veliku odgovornost jer smo pjesmi htjeli dati novo ruho. To je uvijek najteže", priznaje Mirella, a Mislav Biočina u ime klape Cambi nastavlja: "Ispreplitanjem solo dionica i dueta u kombinaciji s prepoznatljivim cambijevskim zvukom, pjesma je poprimila novu dimenziju koja intrigira da je se posluša više puta zaredom".

Savršena glazbena suradnja

O tome kako je krenula suradnja Providence i klape Cambi, Zorica je otkrila: "Ta ideja o suradnji s klapom se dogodila prije više od dvije godine kad smo nastupile na jednom klapskom spektaklu u Stožicama, u Ljubljani. Samo mjesec dana kasnije stigla je pandemija i sve je stalo. Ovog smo proljeća sudjelovale na jednom koncertu na kojem je prije nas pjevala i klapa Cambi. Slušale smo ih i u jednom trenutku smo se samo pogledale, ništa više nije trebalo reći."

Klapa o pozivu na suradnju koji je uslijedio nakon toga nije morala dugo razmišljati. "Na prvu nas je odmah privukao koncept ovakve vokalne suradnje naše klape s dva ženska vokala", pojasnio je Mislav.

Osim izvedbe pjesme, publici će se zasigurno svidjeti i spot satkan od kadrova za koje su zaslužni David Bučić i Angelo Virag. Ljepota tvrđave Fortica na otoku Pagu i Muzeja grada Splita dala je posebnu čar cijeloj ovoj glazbenoj priči.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene