Za svakoga ponešto

Peti Kupe snažno otvara svibanj s Jimmyjem Stanićem, Dj-icom i suradnicom Lady Gage, a vraća se i funk

Peti kupe Peti kupe PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Lady Starlight +0 Peti kupe Galerija

Novi izvanserijski session pripremaju najzaposleniji hrvatski instrumentalisti.

Neumorni Jimmy Stanić donosi svoje hitove i šarm, američka DJ-ica Lady Starlight uspješno integrira pop i heavy metal s elektronikom, a  Peti Kupe novom klupskom večeri slavi funk, soul, jazz, ex-yu funk i slične ritmove.

Pogledaj i ovo PR oglas U Peti Kupe ovog petka stiže istinska zvijezda melodičnog techna Konstantin Sibold

Jimmy Stanić & The Boys, 3. 5.

Iako su mu 94 godine, Stjepan Jimmy Stanić i dalje puni klubove i dvorane. Čovjek koji je čitav život posvetio glazbi razgalit će 3. svibnja i Peti Kupe!

Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Kupeom će odzvanjati izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: 'Kobila Suzy', 'Mimi', 'Prolazi sve', 'Dimnjačar', 'Jutro će promijeniti sve' i druge.

Hush!/ Lady Starlight (live), Insolate, Phrasal, 5. 5.

Nakon sjajnog prvog izdanja, Hush! se vraća u Peti Kupe 5. svibnja s rođendanskim partyjem i posebnom gošćom – Lady Starlight! Kao DJ-ica i izvođačica koja besprijekorno spaja različite glazbene kulture, uspješno je integrirala heavy metal, progresivni rock i elektroničku glazbu u svoje nastupe, dijeleći pozornice s velikim imenima kao što su Lady Gaga, Iron Maiden i Judas Priest. Kao da to nije dovoljno, nastupima u legendarnom Berghainu te kao headliner na ADE Awakenings s Jeffom Millsom, Lady Starlight se etablirala kao prava ikona u svijetu moderne glazbe.

S Lady Gagom spojila ju je ljubav prema performansu, burleski, rock'n'rollu, ali i gaćicama sa šljokicama. Već su 16 godina poput obitelji, kaže Lady Starlight, DJ-ica koja je doprinijela usponu svjetske megazvijezde.

U Petom Kupeu pridružuje joj se Hushov dvojac Insolate i Phrasal.
 

Yes Ples! / Funk, Soul, Boogie, Rare, Ex-Yu..., 6. 5.

Funk se vraća! I ne samo funk. Novim programom Yes Ples! u Peti Kupe stižu i soul, jazz, rare groove, boogie, latin, afro, ex-yu funk i disco te još mnogo toga između.

Poseban gost prve večeri 6. svibnja je Florian Keller, njemački funk veteran. Još sredinom 80-ih razvio je ljubav prema funk singlicama, a sredinom 90-ih počeo je s turnejama Funk-Clubnight na kojima je uz omiljeni žanr puštao i mnogo sličnih. Odvelo ga je to na nastupe diljem planeta uz najbolje svjetske eklektične DJ-e. Najbolje ritmove Keller širi i putem radijskih emisija koje vodi, a na svojoj stranici floriankeller.net gotovo na dnevnoj bazi dijeli funk dragulje.

U svemu navedenom rado se okuša i domaćin večeri Dirty Hairy, rođeni Londonac s adresom u Zagrebu. Hairy je danas neumorni isporučitelj groovea i manje poznate muzike na plesne podije u svijetu i regiji. Osim kao DJ-a, znamo ga i kao autora muzike te člana benda Tihomira Popa Asanovića u kojem svira udaraljke. Upravo stari ex-yu plesni ritmovi su, među ostalim, njegova strast koju će ispoljiti i na večeri Yes Ples!

Tomo Ricov dobro je poznat DJ, radijski urednik i organizator festivala. Ozbiljnom selekcijom boogie ritmova pridružuje se i Antonio Zuza, voditelj Petog Kupea i Imogen Recordingsa. Kao zaljubljenik u ploče, sjajno će se uklopiti u večer svečanosti vinila, kako dugosvirajućih, tako i singlica.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Padma Lakshmi Padma Lakshmi (Foto: Instagram) Padma Lakshmi (Foto: Instagram) Padma Lakshmi (Foto: Profimedia) +7 Padma Lakshmi (Foto: Profimedia) Celebrity Zbog novih fotki u badiću nitko ne vjeruje da ona ima 52 godine, a ispunio joj se i veliki san: "Nikad me nisu ni zvali za ovakvo nešto"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić Lidija Bačić Lidija Bačić Lidija Bačić - 2 +25 Lidija Bačić - 1 Celebrity Lidija Bačić pozirala u izazovnom donjem rublju, a sve je dodatno začinila još jednim seksi detaljem!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene