Držite se mjera opreza!

Urban Riječanima pjevao na 11 lokacija: ''Rijeko, prozore širom otvori i na njih jastuke stavi''

Damir Urban Damir Urban PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Damir Urban Damir Urban +0 Damir Urban Galerija

Damir Urban s kolegama održava koncert u Rijeci, a svi mogu pratiti nastup iz svojih domova.

Domaći glazbenik Damir Urban skupa sa svojim kolegama održao je koncert na poseban način i razveselio građane Rijeke..

Naime, koncerti koji su trajali po desetak minuta održali su se na 11 riječkih lokacija. O svemu se bio oglasio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Danas, u petak 17. travnja 2020. godine, u 11:30, na Podvežici, u ulici Martina Kontuša (kod marketa Brodokomerc Nova) Damir Urban, Luka Toman i Sandi Bratonja iz turističkog autobusa održat će prvi od 12 malih glazbenih nastupa kao poklon svim Riječanima u vrijeme epidemije koronavirusom. Tijekom dana mini koncerti, u trajanju od desetak minuta, bit će održani na još 11 lokacija po cijeloj Rijeci. Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani neometano mini koncert mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, prozora i balkona. Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz Turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja epidemije koronavirusa. Mole se građani da poštuju mjeru socijalne distance, ključnu u borbi sprječavanja zaraze, i da se ne okupljaju na ulici, nego da koncerte prate iz svojih kuća i stanova, odnosno s balkona i prozora", napisao je na Facebooku.

 

"Rijeko, 'prozore širom otvori, i na njih jastuke stavi. Pleme se smije i pjeva...' Urban&4, u sastavu Urban&2 (jer drugačije ne bismo mogli ispoštovati upute stožera o držanju fizičke distance), odnosno bez Marka i Sase, ali potpomognuti Goranom - za volanom autobusa i Igorom - tonskim majstorom, a i jednim agregatom, upravo kreću, turističkim busom, na mini turneju Rijekom", napisao je Urban na Facebooku.

"Svirat ćemo na desetak mjesta, na raznim lokacijama u gradu (da bismo izbjegli moguće okupljanje trasa i lokacije moraju ostati tajni), da na ovaj način, barem malo, pokušamo uljepšati ova čudna vremena. Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljujući vama smo mi sretni i ostvareni kao glazbenici. Danas - ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas. Vidimo se! P. S. Veliko hvala ljudima iz Grada Rijeke koji su objeručke prihvatili naš prijedlog i pomogli nam, zajedno s autotrolejem, realizirati ovu (su)ludu ideju!", zaključio je glazbenik.

Damir Urban i njegove kolege nisu otkrili nisu unaprijed otkrili na kojim će lokacijama točno svirati, a razlog tome je činjenica da se ljudi ne bi okupljali zbog mjera opreza pandemije. 

Cilj mu je bio uveseliti građane u vrijeme izolacije, a puni prozori i balkoni koji su pjevali u isti glas njegove poznate hitove najbolji su dokaz i da je uspio u svojoj namjeri.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Sofia Vergara (Foto: Instagram) Sofia Vergara (Foto: Instagram) Sofia Vergara i Joe Manganiello (Foto: AFP) Sofia Vergara (Foto: Instagram) +2 Sofia Vergara (Foto: Profimedia) Celebrity Bomba je bila i ostala: Fotkom podsjetila kako je izgledala 80-ih godina, nije se puno promijenila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene