Vrhunski kolači i praline s najboljom belgijskom čokoladom Belcolade zasladili su sinoć nepca više od stotinu najvažnijih slastičara i predstavnika konditorske industrije, restorana i hotela iz cijele Hrvatske.
Bademi, orasi, pistacije, karamela, ali i crveni papar i liker od naranče samo su neki od okusa koji su se spojili s bijelom, mliječnom i tamnom čokoladom u različitim varijacijama i oblicima kako bi predstavili najnovije trendove u slastičarstvu.
Trenutak za opuštanje
Senzualna Vlatka odjenula se samo čokoladu - nikad slađa!
Predstavljena kampanja 'Oživi me' - podršku dali brojni poznati!
Ugledni majstori čokolade Sofi Andersson i Admir Karalić iz Belcoladea pokazali su gostima stručnog skupa 'Sweet Day Belcolade' kako poštivati tradiciju uz inovacije te zadržati užitak u slatkim delicijama, bez ustupaka za nutricionizam i zdravlje.
Prema pravoj tradiciji belgijskog majstorstva S. Andersson i A. Karalić isprepleli su pred gostima okuse čokolade, voća i orašastih plodova, kao tri najpopularnija okusa na svijetu, u umjetnost savršenog pretapanja prvoklasnog kakaa sa čistim kakao maslacem te delikatne ravnoteže između slatkoće i gorčine. Baza im je bila i najnovija Belcoladeova tamna čokolada 'Vietnam 73' sa 73 posto udjela Trinitario vrste kakaa i specifična jer svi sastojci imaju kontrolirano porijeklo s plantaža u Vijetnamu.
Dio je to Belcoladeovog programa održivog razvoja i direktnog partnerstva s poljoprivrednicima. Delicije belgijskih okusa upotpunio je i koncept 'food pairinga' kao spajanje neočekivanih namirnica prema njihovim baznim okusima. Robert Ripli iz Gastronomada spojio je tri vrhunska vina s tri različite praline, prema njihovim stilovima i organoleptičkim vrijednostima. Pralina nije usputna slastica i savršeno se može uklopiti s pomno odabranim vinima, poručio je R. Ripli.
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook