Užasno se ponašao

Bio je srcolomac koji zapravo nije podnosio žene i svi su se pitali što neke od najljepših rade s njim: "Bila sam opsjednuta!"

Neile Adams i Steve McQueen Neile Adams i Steve McQueen Profimedia 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Ali MacGraw i Steve McQueen - 5 Ali MacGraw i Steve McQueen - 1 Ali MacGraw i Steve McQueen - 2 Ali MacGraw i Steve McQueen - 4 Ali MacGraw i Steve McQueen - 3 Neile Adams i Steve McQueen - 3 Neile Adams i Steve McQueen - 2 Neile Adams i Steve McQueen - 1 Steve McQueen Steve McQueen - 11 +10 Steve McQueen - 10 Galerija

Steve Mcqueen bio je tri puta u braku, ali ukupan broj žena s kojima je za života bio ni danas se točno ne zna.

Ali MacGraw i Steve McQueen svojevremeno su bili jedan od najpopularnijih holivudskih parova. Plijenili su pozornost na svakom koraku i budili interes obožavatelja u vezi svoga privatnog života, koji je bio sve samo ne onakav kakav se činio pred kamerama.

Njihova ljubavna priča započela je 1972. godine na prvi pogled, no nitko nije mogao shvatiti zašto se lijepa i sofisticirana manekenka na vrhuncu slave odlučila udati za Stevea, koji je već bio poznat po svom stavu i lošem ponašanju prema ženama.

Tako je primjerice kad god bi Ali nazvao njezin agent kako bi je obavijestio da joj je dogovorio novi posao, Steve poklopio slušalicu. Nikako nije htio dopustio svojoj mladoj ženi da nastavi karijeru, iako je bila jedna od najljepših zvijezda u Hollywoodu. Njemu je bilo bolje da mu svaki dan u isto vrijeme servira večeru koju bi sam pojeo pred televizorom, prenijeli su strani mediji. Ali je zbog toga jednostavno prestala snimati filmove i raditi, i to nakon što je i ona ostvarila ostvarila uspjeh u "Ljubavnoj priči" i "Zbogom, Kolumbo".

Uz to ubrzo su se proširile glasine da Steve vara Ali u unajmljenim apartmanima u Beverly Wilshireu, iako se tada to nitko od medija nije usudio tako objaviti. No poznato je da je ponekad bio prelijen da iziđe u potragu za novim ženama, pa bi dogovorio "intervju" s potencijalnim starletama u svom apartmanu, i to za film koji ne postoji. Mlade djevojke nažalost su padale na njegov mačo filmski imidž, čak i one upola mlađe od njega, a on nije skrivao ni svoj interes za prostitutkama, što je također bila javna tajna.

Tako je nekoliko godina ranije, snimajući "Sedmoricu veličanstvenih", sa svojim kolegom Robertom Vaughnom proveo cijeli dan u jednom meksičkom bordelu. Nakon što su se napili margarita, pronašli su sedam djevojaka i s njima proveli 24 sata.

Nažalost, Steve ne samo da je bio otvoreno nevjeran i veliki preljubnik, o čemu je i Marc Eliot pisao u njegovoj biografiji, nego je također konzumirao goleme količine droge, redovito je uzimao kokain, pejotlom (halucinogen koji se pravi od kaktusa), LSD i amil-nitrat. To što je bio zločesti dečko, naravno, bila je ključna komponenta njegove popularne privlačnosti, ali njegovo užasno ponašanje, i u privatnom i u profesionalnom životu bilo je jedva podnošljivo.

Privatno, Steve je vrlo malo govorio, a prema riječima Eliota ponekad je komunicirao samo gunđanjem. Kad se nije utrkivao automobilima ili družio sa ženama, dane je uglavnom provodio ne radeći ništa osim gledajući TV sapunice i drogirajući se.

Što se tiče njegove profesionalne strane, njegovi kolege pričali su da je raditi s njim bila prava noćna mora Bio je bijesan na sve oko sebe, čak zbog banalnih stvari poput kroja traperica ili zbog plaća drugih glumaca. U gotovo svakom filmu koji je snimio posvađao se ili redateljem, ili sa scenaristima, ili sa svojim kolegama, a ponekad i sa svima njima odjednom.

Očajnički nesiguran, često se znao razbjesniti zbog uspjeha svojih suparnika. Primjerice, kada je saznao da je James Garner, koji je u to vrijeme živio u stanu ispod njega, uspio u ideji da snimi film o motoutrkama, svake je noći mokrio na njegov balkon.

Njegova ljubavna priča s prvom suprugom Neile Adams, s kojom je u braku bio od 1956. do 1972. godine, nije se uvelike razlikovala od one s Ali. Trošio je njezin novac na drogu, automobile i druge žene. Nedugo nakon vjenčanja dobio je malu ulogu u filmu "Nikad ne voli stranca" i u roku od samo nekoliko dana već se upustio u aferu s glavnom glumicom Litom Milan, a zatim je to ponosno rekao svojoj ženi.

"Lita je bila prva u dugom nizu ljubavnih veza koje su me mučile tijekom našeg bračnog života. U redu, pomislila sam, mogu to podnijeti, moram, sve dok se on time ne razmeće", izjavila je Neil jednom prilikom.

No kako je McQueenova karijera rasla, on se nije prestao razmetati svojim aferama, hvalio se da je bio s kolegicama, uključujući Jacqueline Bisset i Lee Remick, kao i s mnoštvom starleta i obožavateljica.

Neil je pak do 1960. godine odustala od posla, rodila mu je sina i kćer te se i dalje trudila da bude supruga kakvu želi. No on je počeo provoditi noći u klubu Whisky a Go Go na Sunset Stripu u West Hollywoodu, gdje je upoznao jednog od svojih glavnih partnera u zločinu, frizera ženskaroša Jaya Sebringa.
Njih dvojica dijelili su vezu sa Sharon Tate, često u istom krevetu, u isto vrijeme, a to se navodno nastavilo i nakon što se ona udala za redatelja Romana Polanskog. Njih dvojica trebala su biti i na zabavi 7. kolovoza 1969. godine kod Sharon, na kojoj se Steve ipak nije pojavio jer se našao sa ženom s kojom se povremeno viđao, i tako je izbjegao masakr obitelji Manson, čiji su članovi ubili Sharon i troje gostiju, uključujući i Sebringa.

Steve je nakon toga nastavio snimati filmove, ali brak s Neil postajao je sve lošiji i on ju je jednom prilikom kada ga je posjetila na setu u Francuskoj pretukao nekoliko puta, nakon što ju je natjerao da konzumira drogu s njim i uz prijetnju pištoljem natjerao da prizna da ga je varala.

Ona je ubrzo nakon toga otkrila da je trudna, a Steve nije htio povjerovati da je dijete njegovo, pa je odletjela u London na pobačaj. Prilikom pokušaja mirenja udario ju je nogom i nazvao je kurvom i na njegov veliki šok i nevjericu, konačno joj je bilo dosta. Razveli su se u listopadu 1971. godine, nakon čega se povukao u kuću na osami, emocionalno slomljen i žudeći za novim brakom.

Njegov sljedeći film, "Bijeg", producirao je Robert Evans, holivudska velika faca, koji je tada bio oženjen lijepom manekenkom Ali MacGraw i koji je odlučio da ona treba imati glavnu ulogu, zbog čega je kasnije požalio. Gotovo odmah nakon što je upoznala McQueena 1972. godine, Ali se zaljubila u njega.

"Bila sam opsjednuta Steveom od trenutka kad je zakoračio u moj svijet i nikada nisam mogla udahnuti dovoljno zraka da promijenim taj osjećaj. I on je bio jako očaran mnome, iako fizički nisam nužno bila njegova dama iz snova", prisjetila se Ali u jednom od kasnijih intervjua.

1973. godine zajedno su se preselili u izoliranu kuću na plaži i on ju je uskoro zaprosio, no s vremenom je postajao sve dominantniji i stroži prema njoj. Četiri godine kasnije Ali je pobacila njihovo dijete i obavijestila ga da je prihvatila ponudu za ulogu u filmu "Konvoj".

"Sjedio je na stolici i pio pivo. Okrenuo se prema meni i rekao: 'U tom slučaju podnosim zahtjev za razvod'", ispričala je Ali svojevremeno.

Kasnije joj je ponudio da joj iz svog džepa plati dogovorenu svotu za ulogu, samo da ne bi radila, no ona je to odbila i snimila film koji je postao veliki hit.

Ali nije znala da je Steve, dok je ona snimala, započeo aferu s 28-godišnjom manekenkom Barbarom Minty, koju je "intervjuirao" u svom apartmanu u Beverly Wilshireu. No onda se činilo da je odlučio spasiti njihov brak i iznenadio je Ali pojavivši se na setu filma u Novom Meksiku, gdje su se pomirili. Zajedno su čak proslavili uspjeh "Konvoja" i odlično se zabavljali sve dok je on nije optužio za flert s drugim muškarcem. Dok su se vraćali u Los Angeles, njoj je bilo dosta maltretiranja i vrisnula je da želi razvod tako da je prestrašila Steveova sina iz prvog braka, Chada, koji je sjedio na stražnjem sjedalu. Mjesec dana kasnije par se službeno razišao.

Međutim, baš poput Neil, i Ali je Steveu sve neobično opraštala. Godinu dana prije nego što je Steve preminuo, nazvao ju je iz vedra neba i pitao bi li htjela vidjeti novi dom koji je upravo kupio i bi li voljela upoznati njegovu djevojku Barbaru. Ona je na to pristala i dok ju je vozio u svoju novu kuću, oduševljeno je pričao o Barbari i priznao joj da će se oženiti njome. Gotovo u istom dahu zaustavio je auto uz rub ceste i predložio da on i Ali vode ljubav, nakon čega je shvatila da je dobila ulogu jedne od prolaznih "drugih žena", koje su nekoć opterećivale njihov vlastiti brak.

Shvativši da se Steve nikada neće promijeniti, odlučno je odbila njegov prijedlog i izašla iz automobila, a bio je to posljednji put da ga je vidjela.

Steve se s Barbarom Minty vjenčao nakon deset mjeseci poznanstva 1980. godine, a ubrzo nakon toga preminuo je od posljedica srčanog udara koji je doživio nakon riskantne operacije tumora.

  1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Stela Rade - 2 Stela Rade - 1 Stela Rade - 3 Lidija i Stela Rade - 1 +23 Lidija i Stela Rade - 2 Zanimljivosti Pjevačici Steli Rade otkazali nastup pola sata prije početka, o situaciji koja je sve zbunila oglasila se na Instagramu

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Jim Carrey Jim Carrey Jim Carrey Jim Carrey +7 Jim Carrey Celebrity Zaboravite na ovakvog Jima Carreya, potpuno je promijenio imidž! Dugo ga nismo vidjeli, a sad je iznenadio svojom pojavom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene