ipak nije hakerski napad

Evo zašto je zapravo ugašen YouTube kanal Croatia Recordsa i kakve veze sa svime ima Toma Zdravković: "Ovo je ucjena od 300 tisuća eura"

Toma Zdravković Toma Zdravković Youtube 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Želimir Babogredac Želimir Babogredac Želimir Babogredac Želimir Babogredac Želimir Babogredac Želimir Babogredac Toma Zdravković +0 Toma Zdravković Galerija

Direktor Croatia Recordsa objasnio je što se dogodilo s YouTube kanalom diskografske kuće, a oglasili su se i iz srpske firme koja stoji iza svega.

Prije nekoliko dana Hrvatskom je odjeknula vijest da je ugašen YouTube kanal Croatia Recordsa, najveće izdavačke kuće u Hrvatskoj.

Direktor Želimir Babogredac tada je medijima rekao kako je najvjerojatnije riječ o hakerskom napadu, nakon čega se doznalo kako je posrijedi ipak nešto drugo.

Portal Ravno do dna otkrio je da iza gašenja stoji Connect Network, firma s ciljem zaštite autorskih prava kompozitora, tekstopisaca i aranžera na Balkanu.

U katalogu imaju preko 20 tisuća pjesama, a jedan od izvođača čija prava štite je i Toma Zdravković, zbog čijih je pjesama i došlo do gašenja kanala.

Navodno je sve krenulo kada su u Connect Networku naišli na probleme u ugovorima s izdavačima, a Croatia Records oglušila se na njihove molbe i pokušaje da pronađu mirno rješenje.

"To traje već dvije godine. To je jedno društvo iz susjedne države koje si je umislilo da će nas kamatariti", izjavio je za Index Želimir Babogredac, koji tvrdi da iz firme Connect Network nemaju prava na materijal zbog kojih ih prijavljuju jer, kako kaže, potpisuju prava s nasljednicima kojima se lažno predstavljaju.

Istaknuo je i kako nema istine u nagađanjima da je Croatia Records izdavao albume i pjesme bez autorskih prava.

Evo i kako je komentirao tvrdnje iz Connecta da Croatia Records nije reagirao na njihova upozorenja i nastojanja da se sve riješi mirnim putem.

"Ma, ništa od toga, to je ucjena od 300 tisuća eura", kazao je Babogredac za Index.

O svemu se u srpskim medijima oglasio i Mirko Ćajić, iz firme Connect Network.

"Ovo što radi Croatia Records sramotno je i kazneno je djelo", kazao je Ćajić za Telegraf.rs. Rekao je i da su YouTube kanali Croatia Records i Jugoton, dobili više od 50 elektroničkih opomena od Connect Networka i EMDC Publishinga zbog kršenja prava kada je riječ o pjesmama Tome Zdravkovića.

"Ne brišemo mi kanale, nego YouTube. Mi smo samo proslijedili svu dokumentaciju firmi 'Merlin', počevši od CERP-a pa do odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske, gdje se jasno vidi da CroRec nije vlasnik spornih fonograma. Kao i dokumentaciju za 160 autora koji nikad nisu ni dinara dobili od Croatia Recordsa zbog neregularnog eksploatiranja autorskih i interpretativnih prava, počevši od obitelji pokojnog Tome Zdravkovića pa nadalje… Najnoviji slučaj je da su iz Croatia Recordsa objavili glazbu iz filma 'Toma', kao čisto piratsko izdanje na svim digitalnim servisima, naravno ne vidljivo i za područje Srbije. Zar itko misli da je to u redu?", poručio je Ćajić pa je nastavio:

"Kontaktirali smo redatelja filma 'Toma' Dragana Bjelogrlića, koji nam je potvrdio kako nikad nije dao dopuštenje Croatia Recordsu za eksploatiranje autorskog djela Tome Zdravkovića, a dozvolu im nije dala ni obitelj pokojnog glazbenika. I to nije jedini prekršaj Croatia Recordsa dosad, ima ih bezbroj. Jer, isto su napravili i s autorom Aleksandrom Koraćem prošle godine, kada su bez dopuštenja autora izdali album pod nazivom "Nostalgija", izvođača Đanija Stipaničeva, i taj je naravno nevidljiv za područje Srbije. Sve sama piraterija do piraterije."

Dotakao se i direktora Croatia Recordsa te je rekao da mu ne zamjera jer ne govori istinu u medijima.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Janica Kostelić Janica Kostelić Janica Kostelić Janica Kostelić +25 Janica Kostelić Celebrity Janica Kostelić snimljena u šetnji sa svojom djecom, pogledajte koliko je narastao njezin prvorođenac, kojeg inače skriva od javnosti!

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Karol G Karol G Karol G Karol G +23 Karol G Celebrity Na Instagramu je bomba bez mane, no istina je ipak nešto drugačija: Paparazzi razotkrili kolumbijsku zvijezdu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene