velika zvijezda

Svjetski poznati glumac dolazi na Sarajevo Film Festival gdje će primiti posebno priznanje

Mads Mikkelsen Mads Mikkelsen Simona Chioccia/IPA/Pixsell 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Mads Mikkelsen Galerija

Mads Mikkelsen dolazi na ovogodišnji Sarajevo Film Festival gdje će primiti nagradu Srce Sarajeva za doprinos filmskoj umjetnosti.

Poznati danski glumac Mads Mikkelsen bit će gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i tom prigodom će mu biti uručena nagrada Srce Sarajeva za doprinos filmskoj umjetnosti, najavili su u subotu organizatori.

Pogledaj i ovo Petra Kurtela ma vidi ti nje! Naša glumica u seksi kombinezonu otkrila brutalne mišiće, a tek kad se okrenula imalo se što vidjeti!

Tim će povodom na 28. SFF-u koji se održava od 12. do 19. kolovoza biti upriličena projekcija filma "Lov" u kojem danski glumac igra glavnu ulogu.

Mikkelsen je igrao u filmu "Još jedna runda" koji je 2021. dobio nagradu Oscar.

Profesionalnu karijeru je započeo kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na kazališnim, televizijskim i filmskim projektima da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

Njegov filmski debi je bila glavna uloga u uspješnoj internacionalnoj krimi drami "Diler" iz 1996., prvom dijelu trilogije koju je režirao Nicolas Winding Refn.

Istu ulogu opakog dilera i narkomana je reprizirao u nastavku "Krv na mojim rukama: Diler 2". Za to je osvojio nagradu Robert za najboljeg glumca koju dodjeljuje Danska filmska akademija i nagradu Bodil za najboljeg glumca Danskog udruženja filmskih kritičara.

Godine 2006. Mikkelsen je odigrao ulogu glavnog negativca pod imenom Le Chiffre u filmu o Jamesu Bondu "Casino Royal". Film je dobio pozitivne kritike i ostvario globalnu zaradu preko 594 miliona dolara, čime je preuzeo titulu James Bond filma sa najvećom zaradom.

Iste godine Mikkelsen je odigrao glavnu ulogu u za Oscara nominiranom filmu "Poslije vjenčanja" a 2009. je ponovo udružio snage s danskim redateljem Nicolasom Windingom Refnom u filmu "Uspon Valhalle". Nakon toga slijedi niz od desetak podjednako uspješnih ostvarenja.

Posebice je poznat po ulozi u seriji "Hannibal" koju je za NBC kreirao Bryan Fuller. U seriji igra uspješnog psihologa i sociopatskog serijskog ubojicu dr. Hannibala Lectera, zasnovanog na liku iz romana Thomasa Harrisa.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Petar i Andrea Dragojević Petar Dragojević sa suprugom i bebom (Foto: Dnevnik.hr) Petar i Andrea Dragojević Petar i Oliver Dragojević +9 Petar Dragojević - 1 Celebrity Nećak Olivera Dragojevića sa zgodnom suprugom ima petero djece, a ona je zbog njega nedavno napravila neočekivani javni istup!

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Davorka i Zlatko Dalić - 1 Davorka i Zlatko Dalić - 3 Zlatko, Davorka, Bruno i Toni Dalić (Foto: Instagram) Zlatko i Toni Dalić (Foto: Instagram) +3 Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom (FOTO: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Celebrity Rijedak izlazak Zlatka Dalića sa samozatajnom suprugom, vole se od srednje škole, a još izgledaju zaljubljeno kao prvog dana!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene