Zaklada Ana Rukavina

Poznati Hrvati pokazali veliko srce: "Razboljela mi se jedna jako draga osoba"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glumci i članovi produkcije serije "Čista ljubav" upisali su se u registar Zaklade Ana Rukavina.

Glumci serije Čista ljubav odlučili su se suočiti s vlasititim strahovima, a sve kako bi pomogli drugima. Na setu, između snimanja, hrabro su se uhvatili u koštac s vađenjem krvim kako bi se upisali u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Pogledaj i ovo Maja Šabić Mala nezgodica! Izvršni producent MasterChefa otkrio po čemu pamti njegovu pobjednicu Maju Šabić: "Ono što je tad izrekla mi nismo mogli nikako stavit na TV"

„Volio bih pomoći na sve načine, pa i na taj“, kaže Momčilo Otašević, dok Csilla Barath Bastaić kaže da je za ovakvu svrhu uvijek spremna pomoći. I svojim primjerom pokazali su kako to uopće nije ništa strašno, dapače jedna minuta dovoljna je da nekome u budućnosti spasite život.

„Ako ne nađete podudarnog darivatelja unutar obitelji, potreban vam je nesrodni darivatelj, a to možete naći jedino ako se upisuje u registar, upravo zato to i radimo. Do sada smo upisali preko 55.000 potencijalnih darivatelja, a 78 ljudi iz hrvatskog registra dalo je šansu za život nekim ljudima i u Hrvatskoj i inozemstvu“, kaže Marija Stapar, koordinatorica za medije i akcije iz Zaklade Ana Rukavina.

„Ako ste u mogućnosti pomoći drugima, uvijek to treba napravit. Ovo stvarno nije tako teško i zašto se ne staviti na raspolaganje“, dodaje Tara Rosandić. „Razboljela mi se jedna jako draga osoba pa je za nju bila akcija i onda smo se više-manje svi iz društva upisali u registar. Tako da nemojte čekati da vam netko blizak oboli da shvatite važnost toga“, upozorava Dado Ćosić.

Zato će svi građani od 18 do 40 godina na Danu otvorenih srca, u petak 24. studenog, od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade imati priliku upisati se u registar. Za dobru atmosferu pobrinut će se i Psihomodo pop. Nova TV, kao dugogodišnji partner Zaklade Ana Rukavina, s njom organizira velik humanitarni koncert na zagrebačkom trgu. „Godinama sam bio u call centru i bit ću i ove godine i tome se veselim. Pozvao bih sve ljude da podrže akciju“, govori Otašević. Vjerujemo kako će Ana, i jedanaest godina nakon što nas je napustila, inspirirati sve da se pridruže ovom plemenitom cilju.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene