Najdraže minute programa

S nestrpljenjem ih uvijek očekujemo: Meteorolozi Nove TV otkrili kako su izgledale njihove prve vremenske prognoze!

Dvadeset godina vremenske prognoze - 1 Dvadeset godina vremenske prognoze - 1 DNEVNIK.hr 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Dvadeset godina vremenske prognoze - 1 Dvadeset godina vremenske prognoze - 2 Dvadeset godina vremenske prognoze - 3 Dvadeset godina vremenske prognoze - 4 Dvadeset godina vremenske prognoze - 5 Dvadeset godina vremenske prognoze - 6 Dvadeset godina vremenske prognoze - 7 +0 Dvadeset godina vremenske prognoze - 8 Galerija

''Kakvo će biti vrijeme?'' - pitanje je koje su zasigurno najviše puta čuli, ali nikad im ne dosadi na njega odgovarati. Oni su prognostičari Nove TV, a njihove minute mnogi s nestrpljenjem svakodnevno očekuju. Svojih početaka, povodom 20. obljetnice Nove TV, prisjetili su se s našom Dijanom Kardum.

Da se oni pojave na ekranu, mnogi s nestrpljenjem očekuju. Tema vremena uvijek nam je zanimljiva i aktualna. Upravo zato vremenske prognoze mnogima ulaze u najdraže minute televizijskog programa.

Pogledaj i ovo Redakcija informativnog programa Nove TV radilo se punom parom Pogled iza kamera: Dobra atmosfera i puno smijeha u redakciji najgledanijeg izbornog programa!

"Prognoza nastaje puno ranije nego što se emitira na televiziji, ali zapravo sami začeci počinju još s gledanjem prognostičkog materijala odnosno karata po cijeloj vertikali naše atmosfere i u prizemnom sloju. I to se u principu radi na početku kod nas na Hidrometeorološkom zavodu gdje postoji čitav niz ljudi koji se konzultiraju oko vremenske prognoze", objasnio nam je Darijo Brzoja.

Ciklona, anticiklona, polje visokog i niskog tlaka - samo su neki od termina koje smo zahvaljujući njima usvojili.

"Dakle, mene je od malena privlačila priroda i privlačila me fizika, to je ja mislim nekakav najbolji spoj jednog i drugog, fizikom sam se bavio još od osnovne škole i u srednjoj", ispričao nam je Darijo.

"Na studiju fizike upoznala sam smjer meteorologije, a kako je vrijeme nešto što je sastavni dio našeg života, naše svakodnevice, tako sam se počela više interesirati", priznala nam je Damjana Čurkov.

"Nisam jedna od onih kojima je prva riječ bila kiša ili oblak, za meteorologiju sam se odlučila jer sam voljela matematiku i fiziku", priznala je Ana Bago.

Ana, Damjana i Darijo imali su priliku surađivati s jednim od omiljenih hrvatskih prognostičara. Profesor Milan Sijerković informirao nas je o vremenu na osebujan i jedinstven način. Vremensku prognozu bi na kraju uvijek zasladio mudrim pučkim poslovicama.

"Ja mislim da smo svi od profesora naučili ne samo poslovice nego općenito kako pristupiti izradi prognoze i ovom poslu, da se trebamo više orijentirati više što ljude zanima, koja je informacija ključna koja će im sutra biti najvažnija prilikom spremanja na posao", zaključila je Damjana.

"Poslovica njegovih je bilo jako mnogo, on je svaki tjedan donosio, novu i nekakvu novu interpretaciju možda čak neke stare poslovice, ono što je meni najviše u sjećanju, ono čega se ja najviše sjećam od njega zapravo je način na koji je on nas učio da promatramo prirodu", prisjetio se Darijo.

A mi se nadamo da imaju samo sunčanu prognozu za godine koje su pred nama.

Cijeli video pogledajte u prilogu IN Magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Alicia Silverstone i Christopher Jarecki (Foto: Getty) Celebrity Slave se odrekla još prije 20 godina, pa lijepoj glumici nije problem šetati bez grudnjaka pred fotografima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene