Pogađate gdje?

Britanci su bijesni zbog lažne vijesti o smrti kralja Charlesa, moralo je reagirati i veleposlanstvo zemlje gdje su ovo objavili!

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles kralj Charles - 5 kralj Charles - 2 Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 1 Kralj Charles - 4 Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles III. i kraljica Camilla +20 Kralj Charles III. i kraljica Camilla Galerija

U vodećim ruskim medijima objavljena je lažna vijest o smrti kralja Charlesa, na što su Britanci bijesno reagirali.

Britansko veleposlanstvo u Moskvi bilo je prisiljeno dati službenu izjavu kojom potvrđuje da je kralj Charles još uvijek živ, nakon što su ruski mediji objavili da je preminuo.

Mnoštvo ruskih portala i njima povezanih računa na društvenim mrežama izvijestilo je da je kralj umro u dobi od 75 godina od posljedica komplikacija raka, pozivajući se na neimenovane medijske izvore u neobjašnjivom nizu postova. Do toga je došlo nakon što je društvenim mrežama navodno počela kružiti slika očito lažne izjave iz Buckinghamske palače koja izvješćuje o Charlesovoj neočekivanoj smrti, prenosi Daily Mail

"Kralj Velike Britanije Charles III. preminuo je u dobi od 75 godina, prema medijskim izvješćima. O tome nema informacija na web stranici kraljevske obitelji niti u britanskim medijima", objavio je ruski dnevnik Sputnik.

Pogledaji ovo kralj Charles - 4 Celebrity Kralj se vratio na posao: Buckinghamska palača objavila je fotografije na kojima Charles nasmijano pozira dok obavlja dužnosti!

Nekoliko minuta kasnije njihove su priče ažurirane nakon što su ih bili prisiljeni izmijeniti nakon što su dojavili da kralj zapravo nije mrtav.

Tada su se oglasili i bijesni predstavnici britanskog veleposlanstva u Moskvi i to putem platforme X.

"Izvješća o smrti kralja Velike Britanije Charlesa III. su lažna!", pisalo je u objavi, a potom su se oglasili i službenom izjavom.

"Želimo vas obavijestiti da su vijesti o smrti kralja Charlesa III. lažne", izjavili su.

Pogledaji ovo Camilla i William Celebrity Kraljica Camilla i princ William usred neprilika u kraljevskoj obitelji preuzet će dužnosti narednih mjeseci, evo gdje ćemo ih uskoro vidjeti

Čak nekoliko istaknutih medija objavilo je tu lažnu vijest, ali nije jasno jesu li pogriješili ili iza toga stoji propagandni stroj Vladimira Putina. Uslijedila je nakon kritika u Britaniji i drugim zapadnim zemljama o Putinovoj izbornoj pobjedi na "namještenim" predsjedničkim izborima.

Telegram kanal britanskog veleposlanstva objavio je obavijest čak i na ruskom jeziku kako bi naglasio da su takva izvješća lažna.

"Izvješća o smrti kralja Charlesa III. od Velike Britanije su lažna", stoji u objavi, nedugo nakon što je britansko veleposlanstvo u Ukrajini izdalo sličnu poruku.

Mediji koji su objavili lažna izvješća bili su RIA, Sputnik, Readkovka i Mash, a svi su kasnije ispravili svoje priče.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Zoran Milanović - 3 Zoran Milanović - 4 Zoran Milanović - 5 Zoran Milanović - 1 +25 Zoran Milanović - 2 Zanimljivosti Pogledajte kako se Zoran Milanović ponašao u šetnji Velom Lukom, dvije su ga gospođe baš razveselile skromnim darom!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 1 Kate Middleton i princ William Kate Middleton s Irskom gardom 2023. godine - 3 Princ William i Kate Middleton +25 Princ William i Kate Middleton Celebrity Britanski mediji u stanju pripravnosti zbog Kate Middleton, rečeno im je da budu na oprezu zbog hitne stvari?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene