demantirao navode

Oglasio se Tihomir Fileš, evo što kaže o pravu na korištenje naziva Prljavo kazalište i izjavama Jasenka Houre

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Tihomir Fileš Tihomir Fileš i Jasenko Houra Prljavo kazalište - 1 Prljavo kazalište - 2 Prljavo kazalište - 3 Prljavo kazalište - 4 Prljavo kazalište - 5 Prljavo kazalište - 6 +0 Prljavo kazalište - 7 Galerija

Tihomir Fileš je putem odvjetnice odgovorio na navode službenog priopćenja Jasenka Houre o daljnjem radu i imenu benda Prljavo kazalište.

Bubnjar i osnivač Prljavog kazališta Tihomir Fileš oglasio se nakon što je vijest o raspadu benda odjeknula u javnosti.

Pogledaj i ovo In Magazin: Prljavo kazalište - 2 glazbene legende Prljavci najavili novi album i otkrili zašto se osjećaju kao zaštićena vrsta: ''Kao pande, to treba paziti na nas...''

Fileš je u službenom priopćenju koje je poslao putem odvjetnice komentirao navode iz priopćenja odvjetnika Jasenka Houre koje su objavili domaći mediji.

Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na priopćenja koja odvjetnik gospodina Jasenka Houre daje raznim medijima u ime svoje stranke, moja stranka, gospodin Tihomir Fileš slobodan je demantirati notorne neistine u istome.

Gospodin Fileš nikada nije zloupotrijebio povjerenje niti jednog člana banda u bilo kojoj fazi postojanja banda Prljavo kazalište.

Ono što je činjenica je da je gospodin Fileš, osim neupitne uloge jednog od osnivača, izvođača, te koautora dijela repertoara banda, bio i voditelj poslovanja banda dugi niz godina, odnosno od 1989. te da je to poslovanje bilo prema svim članovima banda u svim fazama potpuno transparentno i na zajedničku korist. U navedenom smislu vođenja poslova, pravno je potrebno i sasvim logično te poslovno opravdano i nužno, da se zaštiti sve što ima funkciju prepoznatljivosti banda, uključujući i njegov naziv.

Ako već gospodin Houra tvrdi da je njegov isključivi interes nastavak rada, bilo bi interesantno da objasni zašto je taj rad upravo on u protekle dvije godine opstruirao. Naime, njegova sasvim jednostrana, ali i tajna odluka da promijeni članove banda, kao i prestanak komunikacije s drugim osnivačem i dugogodišnjim managerom, gospodinom Filešom ukazuje na njegov pokušaj potpunog privatiziranja banda kao takvog te pokušaj neovlaštenog upravljanja brandom, što je posve suprotno od načina na koji način je gospodin Fileš poslovao i posluje u istom kontekstu.

Ono što je također neupitno jest, da su svi uključeni imali saznanja o činjenici zaštite žiga, uključujući i gospodina Mirka Ilića, te su sadašnja navodna čuđenja posljedica isključivo neistina, vlastitog viđenja pravnih činjenica ili svrstavanja na određene strane, bez posjedovanja potpunih informacija.

Pitanje zaštite naziva PRLJAVO KAZALIŠTE, kao zaštićenog žiga pravno je pitanje, a da bi se o istome moglo meritorno raspravljati potrebno je znati koja je točno funkcija odnosno svrha zaštićenog žiga. Uz dužno poštovanje, niti su mediji platforma za isto, niti su jednostrani stavovi izneseni u dopisu odvjetnika gospodina Houre pravno relevantni za konkretan slučaj.

Dojam koji se od strane gospodina Houre nastoji stvoriti je jedno, a činjenice drugo.

Gospodin Fileš nema, niti je imao namjeru, ikome zabraniti nastupe, kao niti spriječiti ikoga u izvođenju djela kojih je autor gospodin Houra, no ima namjeru zahtijevati poštovanje zaštićenog žiga kao i spriječiti povredu istog, pa stoga bilo tko, a posebno gospodin Houra može navedeno i činiti, no upotrebom nekog drugog naziva.

Završno, a u kontekstu javno izrečenih klevetničkih navoda, gospodin Fileš zadržava pravo, ukoliko se isti nastave, zatražiti svu moguću zaštitu putem nadležnih institucija", pieš u pripćenju koje je za Tihomira FIleša poslala njegova odvjetnica Kristina Delfin Kancelja.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Eva Mendes - 1 Eva Mendes - 4 Eva Mendes - 3 Eva Mendes i Ryan Gosling (Foto: Profimedia) +15 Eva Mendes (Foto: Profimedia) Celebrity Rijedak izlazak ljepotice koja se godinama skriva od javnosti, mnogi još žale što je napustila svijet slavnih

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nataša Bekvalac - 2 Nataša Bekvalac - 8 Nataša Bekvalac - 4 Nataša Bekvalac - 3 +5 Nataša Bekvalac - 7 Celebrity Srpska Barbie razbacala se u haljini iz koje je sve ispadalo, a fotke su dokaz i da je stvarnost ipak drugačija od Instagrama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene