prošlo je 14 godina

Svečano otkriven spomenik nikad prežaljenom Toši Proeskom nedaleko mjesta gdje je doživio kobnu nesreću

Toše Proeski - 2 Toše Proeski - 2 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Toše Proeski - 2 Toše Proeski (Foto: Screenshot) Toše Proeski (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) +0 Toše Proeski (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Galerija

Toše je izgubio život u tragičnoj prometnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške, kada mu je bilo samo 26 godina, a ovoga vikenda ondje mu je otkriven spomenik.

U Novoj Gradiški je u subotu svečano otkriven spomenik nikad prežaljenom pjevaču Toši Proeskom. Toše je tragično izgubio život u prometnoj nesreći na autocesti kraj Nove Gradiške 16. listopada 2007. godine.

Pogledaj i ovo Toše Proeski zauvijek tvoji, potpisujemo! Neprežaljeni Toše Proeski slavio bi 43. rođendan, a ove njegove riječi najbolje opisuju kakav je bio: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim..."

Kip Toše Proeskog napravio je kipar Slavko Bunić, a na svečanom otkrivanju su bili veleposlanik Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić te gradonačelnik grada Kruševa Tome Hristovski.

Toše je izgubio život u tragičnoj prometnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške, kada mu je bilo samo 26 godina, a brojni obožavatelji i kolege i danas ga ne mogu prežaliti.

Toše je već od malih nogu znao da je glazba njegova sudbina i u devedesetima je redovito nastupao na makedonskom dječjem festivalu "Zlatno slavejče", a već se tada vidjelo da će biti velika zvijezda.

Kasnije je izgradio karijeru izvan granica današnje Sjeverne Makedonije i iza sebe je ostavio brojne hitove poput "Pratim te", "Igra bez granica", "Čija si" i "Volim osmijeh tvoj" kroz koje će zauvijek biti među nama.

Ostao je upamćen i po svojem dobrotvornom radu, dobio je nagradu Majke Terezije za brojne humanitarne nastupe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je djeci, a njegova pjesma "This world" proglašena je himnom organizacije.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) +1 Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Celebrity Shrvani suprug snimateljice ubijene na setu filma oglasio se nakon tragedije, susreo se s Alecom Baldwinom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene