Misle drugačije

REVOLUCIJA Sve više poznatih Hrvata diže svoj glas!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Njihova društvena borba ne sviđa se svima.

Mnoge poznate zvijezde koriste svoju slavu kako bi progovorile o društvenim problemima i socijalnoj nepravdi koja se događa u zemlji. Oni jednostavno misle drugačije i usude se to pokazati.

Pogledaj i ovo Severina - 4 "Bože, živote!" Ovo je trenutak kada je Seve kleknula na pozornici pa izvela spontani potez: "To možeš samo ti, stvorena si da puniš naša srca"

Tako je Severina jedna od prvih zvijezda koja je uzburkala javnost izrazivši svoje mišljenje vezano uz politiku. Na sako je stavila broš s brojkom 317.625, što je tada predstavljao broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Brojka nije izabrana slučajno, a nije slučajno izabran ni broš. Bio je to pomno odabranio modni detalj tadašnje premijerke Kosor. Neki su tada Severinine istupe tumačili kao odličan potez, drugi su smatrali kako Severina sve to radi zbog vlastite samopromocije. U svakom slučaju, ona i dalje šalje poruke i stavove kako našim tako i stranim političarima.

Njoj se tako pridružio i Rene Bitorajac. Nedavno je objavio satiričnu obradu pjesme 'Mi Hrvati' koja je izazvala velike polemike u javnosti. Čini se kako svi nisu baš dobro prihvatili Bitorajčev izlet u glazbene vode. Pjesmom s kojom se osvrnuo na stanje u društvu Rene je uspio pokrenuti lavinu komentara. Poznati glumac nedavno je izjavio kako su kritike koje prima 'ispod svake razine i riječ je o kategoriji neukusnih uvreda'.

'Razgovaramo o 40-tim godinama prošlog stoljeća, a živimo u 2016-oj. Igramo utakmice pred praznim tribinama, ljudi ručaju po kontejnerima, stranci ne žele ulagati u Hrvatsku, ali problem je Rene Bitorajac. Sad kad ste locirali problem, poslušajte pjesmu još jedanput', napisao je Bitorajac između ostalog na Facebooku.

Rene ne odustaje. Snimio je još jednu pjesmu. Lijepa Naša Visoka koja je izazvala bijes desničara.

Da šutnja nije zlato zna i Mile Kekin. Nedavno je objavio svoj tekst 'Ja nisam vaš', kojim se obračunao sa desnicom.'Smatrat ću sebe tek onda odgovornim kad ću ja određivati tko će bit premijer a tko ministri. Sve do tada sam samo tekstopisac, muzičar, muž, otac, kroničar vremena. NE smatram da se glazbom može mijenjati društvo, eventualno možeš sasvim malo utjecati na svjetonazor mladih ljudi', smatra Kekin kada smo ga upitali o ovoj temi.

Hladno pivo će svirati i na prosvjedu podrške kurikularnoj reformi na glavnom zagrebačkog trgu. I ovom su se događaju pridružili brojni poznati Hrvati. Nina Violić, Mladen Badovinac, Gabi Novak, Rene Bitorajac... Samo su neki od likova koji se usude još jednom biti glasni.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene