AMERIČKA SERIJA

Spektakl, jedva čekamo! Ridley Scott snima na Pagu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija u produkciji Ridleya Scotta snima se na Pagu.

Epizode televizijske serije američke kabelske kuće AMC "The Terror", kojoj je jedan od producenata Ridley Scott, u travnju će se snimati na Pagu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Pogledaj i ovo Nevjera - 2 Turska uspješnica! Mislila je da ima savršen život i brak: Ne propustite priču o osveti prevarene žene večeras na Novoj TV!

Serija se temelji na adaptaciji istoimenog romana Dana Simmonsa, a prati pomorsku ekspediciju iz 1847., predvođenu kapetanom Johnom Franklinom (Ciaran Hinds) i njegovim pomoćnikom Francisom Crozierom (Jared Harris), koja dvije godine ostaje zarobljena u ledu. Brod napada misteriozni predator što uhodi posadu te ju prisiljava na neizvjesnu i očajničku igru preživljavanja.

Scenaristi i kreativni producenti serije su David Kajganich ("Istinita priča", "Rasprskavanje") i Soo Hugh ("The Whispers", "Ubojstvo"). Izvršni producenti su Ridley Scott ("Dobra žena", "Čovjek u visokom dvorcu") i David W. Zucker ("Dobra žena", "Čovjek u visokom dvorcu") iz tvrtke Scott Free, Alexandra Milchan ("Vuk s Wall Streeta") i Scott Lambert ("Paranoja") iz tvrtke Emjag Productions te Guymon Casady ("Igra prijestolja", "Steve Jobs") iz Entertainment 360. Scott Free, Emjag Productions i Entertainment 360 produciraju seriju u suradnji s AMC Studios.

AMC je naručio 10 jednosatnih epizoda, a premijera se očekuje tijekom 2017. godine. Snimanje će se odvijati na otoku Pagu od 3. do 29. travnja, a na setu će raditi 85 hrvatskih filmskih djelatnika te će biti angažirano i 60 domaćih statista.

"'The Terror' se u Hrvatskoj snima i uz pomoć mjera filmskih poticaja, kojima se produkcijama jamči povrat 20 posto lokalno ostvarenih troškova. U pet godina postojanja ovih mjera 34 produkcije snimale su u Hrvatskoj i potrošile gotovo 400 milijuna kuna te su, osim ekonomske dobrobiti, osigurale i svjetsku promociju domaćih lokacija. Trend privlačenja najboljih svjetskih produkcija se, uz netom završeno snimanje Robina Hooda u Dubrovniku, evidentno nastavlja", ističu iz HAVC-a. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene