O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Galerija R. Kelly (Foto: Getty Images) R. Kelly (Foto: Getty Images) +0 R. Kelly (Foto: Getty Images)

R&B zvijezda R.Kelly uhićen je na temelju optužnice za spolna zlostavljanja za koja će odgovarati pred saveznim sudom u Brooklynu, potvrdili su pravosudni izvori za New York Daily News.

Vezani članci Aaliyah (Foto: AFP) Redao zločin za zločinom: Posrnuli pjevač seksualni je predator kojem prijeti 30 godina zatvora R. Kelly (Foto: Profimedia) Glazbenik kojeg žene optužuju za zlostavljanje totalno podivljao: ''To nisam ja učinio''

O optužbama protiv pjevača Kellyija za dugotrajno spolno zlostavljanje snimljen je dokumentarni film za Lifetime TV emitiran u siječnju.

Prema izvorima u Chicagu su ga uhitili pripadnici njujorške policije i istražitelji savezne agencije za domovinsku sigurnost.

Istražitelji njujorške policije u siječnju su se susreli s Faith Rodgers jednom od osoba koje optužuju R. Kellyija. Njezina odvjetnica Gloria Allred tada je kazala kako je Rodgers izvršila svoju dužnost "pružanja informacija".

Rodgers je tužila Kellyija pred sudom u Manhattanu 2018. tvrdeći da ju je prisilio na bolni i zlostavljajući spolni odnos u njujorškom hotelu godinu ranije te ju je svjesno zarazio herpesom.

Tvrdi da je bila žrtva njegove manipulacije tijekom jednogodišnje veze u kojoj ju je zaključavao u sobe i vozila kao kaznu što ga nije zadovoljila.

"Vjerovala sam mu i on je to povjerenje izdao", kazala je Rodgers na konferenciji za novinare u siječnju. "Kad sam spoznala vlastitu vrijednost znala sam da moram otići".

Do sada su se sve optužbe protiv Kellyija odnosila na višegodišnje razdoblje i sve su iznesene pred sud u Chicagu.

Kelly je u veljači optužen po 10 točaka za teško spolno zlostavljaje koje je uključilo četiri žrtve od kojih su tri bile u dobi od 13 do 17 godina.

Izjasnio je da se ne osjeća krivim.

Nakon toga protiv njega podignuto je u svibnju još 11 novih točaka optužnice za spolne napade i zlostavljaje za koje se može izreći maksimalna kazna zatvora od 30 godina. I po tim optužbama u lipnju se izjasnio da nije kriv.

(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju