Počivao u miru

Preminuo Miroslav Lilić, legendarni hrvatski televizijski urednik i novinar

Miroslav Lilić Miroslav Lilić Berislava Picek/Cropix 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić Miroslav Lilić +0 Miroslav Lilić Galerija

Preminuo je poznati televizijski urednik Miroslav Lilić.

Preminuo je hrvatski televizijski velikan Miroslav Lilić, doznaje Večernji list.

U mirovinu je otišao 2009. godine, nakon 43 godine karijere, ali nastavio je budno pratiti što se događa u televizijskom svijetu.

Lilić je bio je direktor programa TV Zagreb i HRT-a, bio je osnivač, direktor te urednik Dnevnika i glavni urednik Nove TV. Lilić je bio i predsjednik diskografske kuće Croatia Records.

Televizijsku karijeru obilježila mu je i činjenica da je njemu pripala dužnost da pročita vijest o smrti Josipa Broza Tita.

Napisao je i autobiografiju "Bez cenzure", koju je objavio 2011. godine.

Rođen je u Siveriću 1944. godine, a prvi razred osnovne škole završio je u Beogradu.

"Moja majka Ljubica bila je iz Širokog Brijega, a otac Mate iz Siverića. Otac je bio ministar rudarstva FNRJ i od 1949. smo stanovali u Skadarskoj 55 kod kavane ''Tri šešira'', najrazvikanije beogradske birtije za lumpanje. Iz tog se doba sjećam triju detalja. Jednom kad je vjetar jako zapuhnuo i učiteljici podigao haljinu, ja sam pred svima viknuo da joj se vidi kombine. Onda sam na tribini 5. kongresa SFRJ, kao dijete partijskog dužnosnika, pjevao: 'Peti kongres složno glasa, druga Tita i Đilasa...', kazao je jednom prilikom za Večernji list. 

Početkom 1965. otišao je u Zagreb, gdje je upisao studij jugoslavenske i svjetske književnosti, ali prekinuo ga je nakon dvije godine, kada se zaposlio na televiziji Zagreb te je relativno brzo postao voditelj Dnevnika, a kasnije i glavni urednik.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Tina Gaber - 1 Tina Gaber - 2 Tina Gaber - 3 Robert Golob i Tina Gaber +21 Robert Golob i Tina Gaber - 1 Celebrity Atraktivna djevojka slovenskog premijera inače privlači pažnju izgledom, a sada je javnosti pokazala i svoju drugu stranu

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Popović - 1 Lidija Popović - 2 Lidija Popović - 3 Lidija Popović - 4 +29 Lidija Popović - 5 Celebrity Pogledajte kako izgleda Đokovićeva bivša djevojka, potpuna je suprotnost njegovoj supruzi Jeleni, a poznato je i zašto su prekinuli!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene