U 50. godini

Preminuo Keith Flint, frontmen Prodigyja: Legendarni glazbenik pronađen mrtav u svom domu

Keith Flint (Foto: Getty Images) Keith Flint (Foto: Getty Images) Getty Images 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Keith Flint (Foto: Getty Images) Keith Flint (Foto: AFP) Keith Flint (Foto: AFP) Keith Flint (Foto: Getty Images) +0 Keith Flint (Foto: Getty Images) Galerija

Keith Flint, frontman Prodigyja, preminuo je u 50. godini.

Keith Flint, frontmen Prodigyja, preminuo je u 50. godini.

Pogledaj i ovo Mayumi Kai (Foto: Instagram) Ljubav njegovog života Preminulog frontmena Prodigyja ova je žena očarala na prvi pogled, iako 3 mjeseca nisu pričali

Na njegovo imanje u Essexu u ponedjeljak ujutro stigla je policija, a legendarni glazbenik pronađen je mrtav u svom domu.  

Kako je policija izvijestila, smrt se trenutačno ne tretira kao sumnjiva, a tijelo je poslano na obdukciju. 

 

Iako se policija ogradila od samoubojstva, Liam Hewlett, jedan od osnivača Prodigyja, na Instagramu je naposao da je Flint počinio samoubojstvo.

''Ne mogu vjerovati. Šokiran sam, slomljen, ljut i zbunjen'', napisao je Liam, no službeno ova informacija nije potvrđena.

Flint se nedavno vratio s turneje Australijom, a grupa je uskoro trebala krenuti i na turneju Sjedinjenim Državama kako bi promovirala svoj novi album elektronične glazbe "No Tourists", objavljen krajem prošle godine. Grupa je više puta nastupala i u Hrvatskoj. U Domu sportova bili su 2005., tri godine kasnije opet su nastupali u Zagrebu, a Umag su u sklopu festivala Exit posjetili 2016. i 2017. godine.

Energični nastupi, frizura i tetovaže

Flint je bio prepoznatljiv po energičnim nastupima, frizuri i brojnim tetovažama. Zanimljivo je da je na početku bio samo plesač u bendu, da bi na kraju baš on snimio ''Firestarter'', koji ih je vinuo među zvijezde.

Što se tiče privatnog života, Keith je devedesetih bio u vezi s televizijskom voditeljicom Gail Porter, a kasnije se oženio japanskom DJ-icom Mayumi Kai.

Posljednjih nekoliko godina bio je i vlasnik puba u Essexu, kao i vlasnik te voditelj motorističkog kluba Traction Control.

Liam Howlett, Keith Flint i Maxim činili su jedan od najkontroverznijih techno, punk, rock-sastava na svijetu. Otakako su se pojavili na sceni, dečki iz benda nametnuli su se kao jedinstvena koncertna atrakcija.

Njihov treći album ''The Fat Of The Land'' postigao je ogroman uspjeh i prodan je u 10 milijuna primjeraka, a s njega su potekli i neki od njihovih najvećih hitova kao što su ''Firestarter'', ''Breathe'' te kontroverzni ''Smack My Bitch Up''. Spomenuti singl ''Smack My Bitch Up'' bio je zabranjen na BBC-ju i MTV-ju zbog žestokih prosvjeda feminističkih udruga protiv, kako su tvrdili, seksističkih poruka u toj pjesmi i šokantnog videospota.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Michael Jackson (Foto: Getty Images) Michael Jackson (Foto: Getty Images) Michael Jackson (Foto: Getty Images) Michael Jackson (Foto: Getty Images) +3 Neverland Ranch (Foto: Getty Images) Celebrity Ponovno na tržištu: Imanje Michaela Jacksona na prodaji po mnogo nižoj cijeni

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene