holivudski velikan

Cijenjeni američki redatelj i scenarist Peter Bogdanovich preminuo u 83. godini

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Peter Bogdanovich preminuo je prirodnom smrću u svojem domu u Los Angelesu u dobi od 82. godine.

Američki filmski redatelj i scenarist Peter Bogdanovich preminuo je u četvrtak dobi od 82 godine, javlja The Hollywood Reporter.

Vijest je za medije potvrdila njegova kći Antonia Bogdanovich koja je rekla i da je njezin otac preminuo prirodnom smrću u svojem domu u Los Angelesu.

Proslavio se već svojim drugim filmom "Posljednja kino predstava" za koji je dobio dvije nominacije za Oscara, a s vremenom je stekao reputaciju holivudskog velikana.

Još neki od njegovih poznatih filmova su "Što te tata pušta samu", "Mjesec od papira" i "Maska", a Bogdanovich se nekoliko puta pojavio i pred kamerama, i to u seriji "Sopranos" te u filmu "Kill Bill".

Peter Bogdanovich je rođen 30, srpnja 1939. godine u Kingstonu u New Yorku. Otac mu je bio srpskog podrijetla, a majka židovskog. Interes za filmove pokazao je već s 12 godine kada je počeo zapisivati svoja mišljenja o svakom filmu koji je pogledao, pa ne čudi što je karijeru započeo kao filmski kritičar.

Peter je iza sebe ostavio dvije kćeri i troje unučadi.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) +5 Rachel Weisz i Daniel Craig (Foto: Getty) - 1 Zanimljivosti Zaljubili su se tek 16 godina nakon prvog susreta, a danas slove kao jedan od najtajanstvenijih parova

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Izabel i Mateo Kovačić Celebrity Mateo Kovačić pozirao s roditeljima, svi su odmah primijetili kome više sliči, a mama je dobila brojne komplimente

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene