Odlazi u mirovinu

Pozdrav nakon tri Oscara: Slavni glumac prestaje se baviti glumom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Trostruki dobitnik Oscara Daniel Day Lewis više se neće baviti glumom, rekla je u utorak njegova glasnogovornica, čime se završava sjajna filmska karijera u kojoj posebno mjesto zauzimaju uloge u filmovima "Lincoln" i "Bande New Yorka".

Daniel Day Lewis, jedini glumac koji je osvojio tri Oscara za glavnu ulogu, prestaje se baviti glumom. Nije naveo detalje svoje odluke, rekavši da su osobne naravi. "Daniel Day Lewis više se neće baviti glumom", rekla je njegova glasnogovornica Leslee Dart u priopćenju. "Veoma je zahvalan svim suradnicima i publici koji su ga pratili sve ove godine". U priopćenju se napominje da na ovu temu više neće davati komentare.

Pogledaj i ovo showbuzz zanimljiv život Povukao se iz svijeta glume kada je srušio rekord koji još drži, a nakon poznate ljepotice zaljubio se u kćer filmskog moćnika

Day-Lewis koji je u travnju napunio 60 godina, trenutačno završava snimanje posljednjeg filma "Phantom Thread" čija se radnja odvija u modnom svijetu Londona 1950-ih. Film bi u kina trebao doći u prosincu. Day-Lewis, koji je rođen u Velikoj Britaniji, ima dvostruko, englesko-irsko državljanstvo, osvojio je 2013. trećeg Oscara za ulogu američkog predsjednka Abrahama Lincolna u "Lincolnu". Prije toga je tu nagradu dobio za "Moje lijevo stopalo" i "Bit će krvi". (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene