Palača na kotačima

Tajne kraljevskog vlaka kojim će se Meghan Markle s kraljicom Elizabetom voziti na prvu službenu dužnost

Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Getty Images 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) +0 Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Galerija

Meghan Markle, koja se vjenčala za princa Harryja u dvorcu Windsor prošli mjesec, putovat će s kraljicom Elizabetom kraljevskim vlakom na sjeverozapad Engleske.

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, pridružit će se u četvrtak kraljici Elizabeti na prvoj službenoj dužnosti bez supruga princa Harryja.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i kraljica Elizabeta (Foto: Profimedia) Taman kad je sve bilo u redu! Evo zašto je Harry uvjeren da Meghan nije ranije istraživala njegovu obitelj: ''Pitala me nešto o kraljičinu pomoćniku, čovjeku koji drži torbicu...''

Meghan, koja se vjenčala s kraljičinim unukom na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor prošli mjesec, putovat će kraljevskim vlakom na sjeverozapad Engleske.

Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Službeni vlak kraljevske obitelji sastoji se od devet vagona koji su u optjecaju od 1977. godine. Danas je više funkcionalan nego što je to bio nekad. Kako piše Daily Mail, u prošlosti je više odisao luksuzom, no vjerovali ili ne, članovima kraljevske obitelji to ne smeta te na službena putovanja najradije putuju njime. A kako i ne bi kad je uređen tako da ima i ured, spavaonice, ali i blagavaonicu. Samo kraljičin salon ima i dnevni boravak, spavaću sobu, kupaonicu i garderobu. Sve je uređeno u pastelnim nijansama, a putovanje u ovakvom okruženju i više je nego udobno. Dok je putovao s kraljicom, i princ Phillip imao je dio samo za sebe.

Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kraljica često ističe kako je upravo taj vlak jedno od rijetkih mjesta gdje se može potpuno opustiti.

Za razliku od pompe oko vjenčanja Meghan i princa koje su pratili milijuni širom svijeta, posjet u četvrtak bit će više u skladu s funkcijama koje će bivša američka glumica i zvijezda serije "Suits" obavljati kao član britanske kraljevske obitelji.

Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kraljica (92) i Meghan (36) najprije će službeno otvoriti Mersey Gateway, novi visoki most nad rijekom Mersey i jedan od najvećih britanskih infrastrukturnih projekata zadnjih godina.

Nakon toga otputovat će u Chester i otvoriti Storyhouse, knjižnicu, kazalište i kompleks kina u gradu te prisustvovati plesnoj predstavi i pjevačkom nastupu školske djece. Nakon toga organiziran im je ručak u gradskoj vijećnici.

Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Kraljevski vlak (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Ranije ovaj tjedan ured princa Harryja objavio je da će novopečeni bračni par kasnije ove godine posjetiti Australiju, Fidži, Tongu i Novi Zeland.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene