Najveseliji lik

Matija iz Stelle: 'U budućnosti se vidim kako uveseljavam druge'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Vedran Komernički, kazališni i televizijski glumac poznat i kao Matija iz serije 'Stella' za DNEVNIK.hr odgovorio je na mnoga zanimljiva pitanja!

U intervjuu za DNEVNIK.hr Vedran Komernički, simpatični, veseli i razigrani glumac otkrio je kakav je on zapravo te koliko su on i Matija slični.

Stella: Lana i Matija oživili hit 'Za dobra stara vremena'!

Pogledaj i ovo showbuzz Hit serija 'Stella': Ove nedjelje ne propustite 'Čaroliju'!


U svojoj karijeri ostvario si nekoliko kazališnih uloga, kako ti je sad glumiti u jednom televizijskom mjuziklu?

Ne bih rekao da sam ostvario dosta kazališnih uloga, ali svakako više nego onih koje se ostvaruju pred kamerama. Jako sam si želio to iskustvo i svidjelo mi se.

Kako razbijaš tremu prije snimanja?

Nije mi bilo osobito teško opustiti se pred kamerama, a kako je snimanje odmicalo sve bolje sam se i snalazio sa tim novim oblikom komunikacije koji ima neke principe i zakonitosti drugačije od onih kazališnih.
Trema se najbolje riješava pripremom. Kad si siguran u tekst i okolnosti dramske situacije u kojoj se nalaziš i kad znaš što radiš onda se osjećaš prilično sigurno. To se dobiva vježbom.

S kim se najbolje slažeš na setu?

Ne uljepšavam kad kažem da sam se sa svima stvarno dobro slagao, ali sam na setu kad god sam mogao pokušao nasmijati Sementu. Ona je izvrsna publika i stalno me potiče da izmislim nešto novo, obožava se smijati i uvijek je spremna na šalu. I "dečki iz benda" su bili izvrsna ekipa. Većinu ih znam otprije i bili smo skloni mnogu spaćku složiti na snimanju. Kao u razredu u osnovnoj školi.

Jesi ostvario i privatna prijateljstva tijekom snimanja?

Mislim da sam postavio dobre temelje za neka buduća. Čujem se sa Sementom i Vandom ponekad, a Ivana Husar i Martina Tomčić postale su redovan dio mojeg života.

Tko je po tvom mišljenju najbolji pjevač u 'Stelli'?

Gavran!

Kad bi ti dali priliku da sam biraš glazbenu točku, što bi otpjevao?

Pa vjerovatno bih otpjevao neku baladu iz repertoara Sammy Davis Jr.-a. Npr. "What kind of fool am I" ili "Who can I turn to"...

Lik Matije je jako veseo i vedar, koliko zajedničkih točaka imate?

On je prilično ekstrovertan, a ja sam pak introvertan. On je na prvu na van, a meni treba vremena. Mislim da je sigurniji u sebe nego ja ili zapravo onaj tip osobe koja je spremna ravnati se prema svojim kriterijima bez obzira na sve pa čak i ne priznati si istinu koja je nekad malo tmurnija. I kad je tužan on će se smijati da to prikrije. Dobro, i ja ću skrivati svoju tugu ako mogu...

Trenutačno radiš i kao glumački mentor musical classa u školi Ivane Husar i Martine Tomčić, kako si se snašao u ulozi učitelja?

Njih dvije uporno tvrde da mi dobro ide, a ja nikako da im povjerujem. Matija npr. ne bi imao nikakvih sumnji u svoju kompetenciju, to je zapravo bitna razlika iz prošlog pitanja. Šalim se malo. Volim kad mogu podjeliti svoja iskustva i nekome otkriti načine da učinkovito obave neki zadatak, a pritom se dobro zabave.

Gdje se vidiš u budućnosti?

Kako uveseljavam druge i sebe radeći ono što mi se radi u tom trenutku.

Kad bi morao birati između TV glume i kazališta, što bi presudilo?

Ovisno gdje bih dobio veći stupanj slobode da radim stvari kako ja osjećam da treba. I naravno gomila novaca. To bi sigurno igralo ulogu. Sanjam o tome da prodam dušu korporativnom divu koji ima vrečicu zlatnika i čarobni grah...
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene