Cijeli život u sportu

Mario Valentić otkrio koliko mu je izgled pomogao u životu: "Bogom mi je dano da izgledam kako izgledam"

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 1 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 2 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 3 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 4 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 5 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 6 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 7 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 8 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 9 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 10 +3 Zdravlje na kvadrat: Mario Valentić - 11 Galerija

Mario Valentić gostovao je u emisiji Zdravlje na kvadrat gdje je otkrio tajne svojeg izgleda.

Gost nove emisije "Zdravlje na kvadrat" bio je Mario Valentić.

Pogledaj i ovo Martin Kosovec u emisiji Zdravlje na kvadrat - 7 Progovorio o karijeri, zdravlju... Mlada domaća senzacija o privatnom životu koji ne voli isticati: ''I ja sam samo čovjek, znam se raznježiti...''

Mario je za emisiji pripremio intenzivan trening, a onda se dotakao svoje diplome iz kineziologije.

"Da, znaš šta! U diplomi mi još uvijek piše fakultet za fizičku kulturu – profesor fizičke kulture. Onda sam skužio da bih samo trebao otići u referadu i dati 100, 200 kuna i to je ekvivalent magistru kineziologije sada. Ista stvar samo se drukčije zove. Ali. ja sam završio faks u to doba kada je bio fakultet za fizičku kulturu, ali da, kineziolog", kaže 42-godišnji Mario koji je cijeli svoj život posvetio sportu!

Prvo karate, pa hrvanje, treniranje 5 puta tjedno po 2 sata. Uzori su mu tada bili Van Damme, Bruce Lee i njihovo vježbanje poticalo ga je, dodaje.

A događa li mu se da neke stvari ne može napraviti sad, a mogao je prije 5-6 godina?

"Događa se, ali potpuno sam okej s tim. Nemam potrebu nikakve platoe ganjati, niti dizati velike težine, niti se bacati i hrvati s dečkima koji su u full tempu. Zapravo zdrava rekreacija, ili zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost", priznaje.

Zgibovi, vježbanje s girijom, iskoraci, sklekovi, plivanje, sve to radi rano ujutro, 3 puta tjedno. To naziva higijenom pokreta. Tako je godinama, gdje god bio. A recept za izgledati kao Mario Valentić je:

"Za bilo koje stvari u životu, pa tako biti i u formi, zapravo je vrlo jednostavno, ali nije jednostavno to provoditi. Želiš biti šlang, vitalan, gle ono, biraj namirnice koje unosiš u sebe, da te namirnice imaju žilavosti i vitalnosti. Nemoj trpati junk food u sebe, konstantno. Redovno treniraj, tri puta tjedno, dva puta, ubaci i puno hodanja i idi na vrijeme spavati."

"Prilagodi trening sebi i svojim godinama", dodaje. A prehrana?

"Jedem sve. Puno povrća, žitarice, volim rižu, i ove modernije žitarice quinoa, proso, volim heldju jesti, heljdine žgance", kaže.

Pogledat će nogomet, reprezentaciju, ali draža mu je atletika i gimnastika.

"Gimnastiku ću prije gledati, atletiku, žensku atletiku bih gledao, i kad su bile olimpijske igre, hrvanje", izdvaja.

Evo i tko su mu omiljeni sportaši:

"Jedan od onako omiljenih naših legendi je Zvonimir Boban, a sportašica, evo Janica."

Uopće se ne važe, ali misli da ima negdje oko 89 kg, a visok je 186 cm. Koliko mu je izgled pomogao u životu?

"Dobro mi je došao, ali eto, to je Bogom dano. Inače što se tiče zdravog života, to radim zbog zdravlja, a Bogom dano mi je da tako izgledam kako izgledam", zaključio je Mario.

Što je još Mario radio u emisiji "Zdravlje na kvadrat", pogledajte u videu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene