nakon rekordne koncertne 2023.

U Hrvatsku ove godine dolaze neke od najvećih glazbenih svjetskih zvijezda, a čeka se i potvrda talijanske rock-senzacije!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Koncerti - 1 Koncerti - 2 Koncerti - 3 Koncerti - 4 Koncerti - 5 Dua Lipa Ed Sheeran - 10 Lenny Kravitz Simple Minds (FOTO: Getty) Avril Lavigne +1 Maneskin Galerija

Nakon rekordne koncertne godine u Hrvatskoj, u 2024. stižu nam neke od najvećih svjetskih zvijezda.

Iako je Aleksandra Prijović rasprodala pet Arena Zagreb, najviše ulaznica, prema ZAMP-u, ipak je prodao Dino Merlin.

Osim četiri koncerta u zagrebačkoj Areni, pjevao je i u Puli. I tako se popeo na tron najprodavanijih regionalnih izvođača.

Domaći glazbenik s najviše prodanih ulaznica u prošloj godini je Gibonni, s dvije rasprodane zagrebačke Arene i koncertima u velikim dvoranama diljem zemlje.

Na drugom mjestu domaćih koncertnih bestsellera je Doris Dragović.

Uspjeh splitsko-mediteranskog popa na trećem je mjestu zaključila grupa Dalmatino.

"Nagrada publike, to je jedina kompetentna i prava nagrada", kazao je za Dnevnik Nove TV Ivo Jagnjić iz grupe Dalmatino.

"Upravo srčanost i iskrenost izvođača, uz dobre pjesme, publiku privlači koncertima", dodao je Zdravko Sunara iz Dalmatina.

Listu izvođača koji su prodali najviše ulaznica objavio je ZAMP po brojkama koje su prijavili organizatori.

Od stranih izvođača prvi je Robbie Williams. Titulu najuspješnijeg festivala drugu godinu zaredom nosi Ultra Music Festival.

"Količina koncertne publike koja se realno vratila, možda nebitno o glazbenom profilu, značajno je veća nego što je bilo prije korone", kaže Darko Tuček iz Zajednica industrije događanja HGK.

Ulaznica bi ove godine moglo biti prodano još više jer dolaze neke od najvećih svjetskih zvijezda.

Pred zagrebačku publiku stižu Ed Sheeran, Sting, Bruce Dickinson, Queens of the Stone Age...

A Pula je postala magnet za svjetske zvijezde. Na ljeto će tamo dva koncerta održati Dua Lipa, a stižu im i Avril Lavigne, Lenny Kravitz, Simple Minds. Čeka se i potvrda talijanske rock-senzacije, benda Maneskin.

"Vrlo je važno da dio tih koncerata popratimo s dijelom hrvatske produkcije. Postajemo relevantni partner na europskoj koncertnoj sceni", ističe Tuček.

A ove godine vraća se INmusic festival. Nastupit će poznata imena poput Paola Nutinija, Hoziera, The Nationala i Dogstara, rock-benda u kojem svira glumac Keanu Reeves.

Raste broj koncerata, ali i cijene ulaznice, koje dosežu i više od 100 eura.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Tatarinov i Danica Šuput Nenad Tatarinov i Danica Šuput Danica Šuput i Bloom - 1 Danica Šuput i Bloom Tatarinov +25 Danica Šuput i Bloom - 2 Celebrity Nenad Tatarinov pozirao s punicom, čija je Maja slika i prilika, a neki su je i zamijenili za nju!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Dragović In Magazin: Doris Dragović - 1 Doris Dragović Doris Dragović +25 Doris Dragović Nekad i sad Prepoznajete li djevojčicu s fotografije? Danas je jedna od najvećih hrvatskih zvijezda!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene