tužna vijest

Naš poznati redatelj dokumentaraca iznenada preminuo u 67. godini, tijekom karijere realizirao je oko 100 filmova

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Bernardin Modrić bio je direktor riječkog History Film Festivala te suosnivač i direktor Istra filma. Preminuo je u 67. godini.

Naš filmski redatelj Bernardin Modrić iznenada je preminuo u Rijeci u 67. godini, javlja Novi list. Modrić je bio direktor riječkog History Film Festivala te je bio član Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živio je i radio u Rijeci.

Bernardin Modrić rođen je 1954. godine u Ogulinu. Filmom se profesionalno počeo baviti 1980. godine kada je za Jadran film režirao svoj prvijenac "Podhum, 12.VII.1942". Tijekom karijere je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su dobili i brojne nagrade u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Osim što je bio čelnik History Film Festivala, bio je suosnivač i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba.

“Legenda o bijeloj smrti”, “Eufrazijeva bazilika u Poreču”, “Janko Polić Kamov ili Vitez crne psovke”, “Romolo Venucci”, “Evanđelje po Kloviću”, “Čovjek od kamena – Ivan Mažuranić”, samo su neka djela iz njegove filmografije.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Edward Furlong (Foto: Screenshot) Edward Furlong (Foto: Getty Images) Edward Furlong (Foto: Getty Images) Edward Furlong (Foto: Getty Images) +3 Edward Furlong (Foto: Getty Images) Nekad i sad Nekad je bio velika dječja zvijezda, no danas živi pomalo zaboravljeno i dani slave daleko su iza njega

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene