Tužna životna priča

Ljubav života upoznao je prvi dan na snimanju filma, a preminuo je sa samo 28 godina

Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Screenshot Youtube 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) +0 Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Galerija

Heath Ledger preminuo je 22. siječnja 2008., a imao je samo 28 godina. Danas bi navršio 41 godinu.

Prije nekoliko dana popularna romantična komedija "10 razloga zašto te mrzim" proslavila je 21. rođendan, a radi se o jednom od filmova u kojem je tragično preminuli glumac Heath Ledger imao zapaženu ulogu, koja mu je ujedno bila i jedna od prvih velikih.

Pogledaj i ovo Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Bilo je preteško Njihova tragična priča nikada nije prežaljena, a glumica je jedva smogla snage da se prisjeti tog razdoblja

Heath Ledger danas bi proslavio 41. rođendan.

Australski glumac odrastao je u Perthu, a prvu ulogu je imao s tek 10 godina kada je glumio Petra Pana u školskoj predstavi. Njegovi roditelji rastali su se kada je bio još dječak te je osim sestre Kate imao i dvije polusestre. Tetovažom na kojoj piše "KAOS" Heath je odao počast majci i sestrama, a riječ je sastavio od prvih slova njihovog imena.

Bio je veliki fan Chucka Norrisa te je obožavao ples. Nakon što je završio srednju školu s prijateljem Trevorom DiCarlom se ukrcao u automobil te su se zaputili u Sydney gdje su započeli novi život. Prvu veću ulogu ostvario je u australskoj TV seriji "Sweat!'' u kojoj je glumio gay biciklista. Nakon toga se preselio u SAD gdje se htio ostvariti kao glumac.

Na audiciji za film "10 razloga zašto te mrzim" bio je prvi izbor, a odabrali su njega pored Ashtona Kutchera i Josha Hartnetta koji su se također natjecali za tu ulogu. Godinu nakon što je film izašao pridružio se Melu Gibsonu u filmu "Patriot", nakon čega je glumio s brojnim kolegama poput Jakea Gyllenghala i Billy Boba Thortona.

Ljubav na setu

Dok je snimao film "Priča o vitezu" Ledger je metlom izbio zub redatelju jer mu je bio preblizu dok je vježbao jednu scenu. Među značajnijim ulogama Heatha Ledgera je i ona u filmu "Brokeback Mountain", a kada su ga pitali ima li problem s činjenicom da glumi homoseksualca, odgovorio je kako je dovoljno profesionalan da može prihvatiti bilo koju ulogu.

U svoju buduću suprugu Michelle Williams Ledger se zaljubio na prvom danu snimanja tog filma. Brzo nakon toga su postali par, a kćer Matildu Rose dobili su 28. listopada 2005. godine. Kolege Jake Gyllenghal i Busy Phillips, koja je s Williams glumila u seriji "Dawson's Creek" bili su kumovi njihovoj kćeri.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of the most wonderful😊 #michellewilliams #heathledger #memories

A post shared by Michelle Williams (@michelleingridwilliams) on

Ulogu Jokera Ledger je posljednju odigrao. Za ulogu se dobro pripremio te se sam šminkao kako bi sve bilo što vjerodostojnije. U jednoj sceni Joker se pojavljuje kao medicinski tehničar u bolnici, a na kuti mu piše Matilda, što je Ledger posvetio svojoj kćeri.

Heather Graham i Naomi Watts samo su neke od Ledgerovih djevojaka tijekom njegove karijere, a nakon što se rastao od Michelle Williams bio je u vezi s popularnom blizankom Mary-Kate Olsen sve do smrti.

Ledger je godinama imao problema s ovisnostima, a 22. siječnja 2008. godine su ga u krevetu pronašli bez svijesti. Kasnije istoga dana proglasili su ga mrtvim. Rezultati obdukcije pokazali su kako je slavni glumac preminuo od kombinacije raznih droga, no samoubojstvo mu nije bila namjera.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) +1 Val Kilmer (Foto: AFP) Celebrity Ljubio je Jolie i Crawford, no srce mu je slomila kolegica koja se udala za slavnog glazbenika

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene