''reći da sam u šoku...''

Frizer Elvisa Presleyja otkrio je dosad nepoznate detalje sa sprovoda legendarnog pjevača: ''Otišao sam u mrtvačnicu, nikad nisam takvo što napravio...''

Elvis Presley Elvis Presley Profimedia 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Larry Geller Elvis Presley Elvis Presley Priscilla i Elvis Presley - 8 Priscilla i Elvis Presley - 7 Priscilla i Elvis Presley - 6 Priscilla i Elvis Presley - 5 Priscilla i Elvis Presley - 4 Priscilla i Elvis Presley - 3 Priscilla i Elvis Presley - 2 +5 Priscilla i Elvis Presley - 1 Galerija

Frizer Elvisa Presleyja ispričao je kako su izgledala njihova druženja pa razbio mit koji se širio o crnom laku za kosu na sprovodu legendarnog pjevača.

Elvis Presley bio je ikona prošlog stoljeća, a svojim crnim loknama tada je bio najveći zavodnik i šarmer za milijune žena diljem svijeta.

No, da njegova frizura bude postojana, brinuo se jedan gospodin.

Danas 84-godišnji pisac i glasnogovornik Larry Geller bio je jedan od najboljih prijatelja i najbližih osoba Elvisa Presleyja još od 1964. godine kada ga je Elvis na licu mjesta angažirao da mu bude osobni frizer.

Njihov radni odnos i prijateljstvo trajalo je sve do Presleyjeve smrti 16. kolovoza 1977.

Pogledaji ovo Elvis Presley Zanimljivosti Evo koje su bile posljednje riječi Elvisa Presleyja prije smrti, bilo je to nakon što se probudio i zaputio u kupaonicu

Povodom Elvisova 89. rođendana, Geller je razgovarao s DailyMailom o svom prijatelju i kako su zajedno proveli njegov posljednji rođendan u siječnju 1977.

''Razgovarali smo o budućnosti i bio je vrlo pozitivan u vezi s nadolazećom godinom jer je planirao puno promjena'', rekao je Geller.

''Namjeravao je prestati s turnejama i nakratko se maknuti s estrade.''

''Izgledao je prekrasno. Stvarno jest. Imao je crno odijelo i plavu košulju. Rekao mi je: 'Znaš da mi je rođendan i na svoj rođendan možeš raditi što želiš', pa je otišao do svoje komode i tamo je bila velika hrpa novčanica od sto dolara, potpuno novih, svježih. Potom je otišao u drugu sobu, ponio knjigu sa sobom i rekao svim dečkima: 'Slušajte, želim nasamo razgovarati s djevojkama.'"

Geller je rekao da je na zabavi bilo oko šest ili sedam žena, uključujući Gellerovu bivšu suprugu, a Elvis ih je odveo u posebnu sobu i rekao da želi davati darove, a ne primati.

''Dao im je sve novčanice od sto dolara, svakoj više od jedne. Rekao je: 'Otvorit ću Robinson's (robna kuća) večeras. Idite tamo i uzmite što god želite.'"

Ali prije shoppinga, Elvis je ženama čitao odlomke iz knjige ''Prorok'' Kahlila Gibrana više od pola sata.

''Ionako je veći dio knjige znao napamet. Imao je fenomenalno pamćenje. To je učinio na svom posljednjem rođendanu'', rekao je Geller.

Larry Geller započeo je svoju karijeru kao pripravnik slavnog frizera Jaya Sebringa – koji je bio odgovoran za otvaranje prvog frizerskog salona za muškarce smještenog u zapadnom Hollywoodu 1964. godine.

''Tko je bila naša klijentela? Sinatra, Brando, Steve McQueen, Rock Hudson, Paul Newman, Peter Sellers, Glen CampbelI. Svaka velika zvijezda Hollywooda došla je k nama'', rekao je Geller.

Ubrzo je primio telefonski poziv koji mu je zauvijek promijenio život.

''Jednog poslijepodneva sjedim u salonu i dobivam poziv. Glas s druge strane, južnjački otegnuto, kaže: Larry, sjedim ovdje s Elvisom Presleyem u njegovoj kući u Bel Airu i želi znati želiš li doći gore i popraviti mu frizuru. Nisam mogao vjerovati što čujem jer je Elvis bio slavan nad slavnima'', priznao je Larry.

Nakon što je dobio upute i spakirao torbu, Geller je otišao u Elvisov dom.

Geller je rekao da su, nakon što je oprao, podšišao i uredio Elvisovu kosu, proveli gotovo dva sata razgovarajući o duhovnim temama i većim životnim pitanjima.

''Pričao sam mu o knjigama koje čitam, u što vjerujem, a on mi je odgovorio: 'Ono o čemu ti pričaš je ono o čemu potajno razmišljam svaki dan svog života, posebno navečer kad idem spavati. Zašto ja? Zašto sam postao Elvis Presley?'"

''Prije nego što sam otišao, Elvis je rekao: ''Vrati se na posao i reci im da daješ otkaz jer odsad radiš za Elvisa puno radno vrijeme. Što ti misliš?'', ispričao je Geller.

Od tada, Geller je s Elvisom svaki dan provodio najmanje dva sata. Potom je otkrio da je Elvisovu kosu čak i farbao.

''Farbao sam mu kosu svaka dva, tri tjedna''.

Na pitanje je li Elvis ikada koristio crni lak za kosu, Geller se nasmijao i nastavio objašnjavati odakle potječe taj mit.

''Kada je Elvis umro, njegov me otac zamolio da odem u mrtvačnicu da mu napravim frizuru. Nikad u životu nisam napravio tako nešto, ali morao sam. Otišao sam u mrtvačnicu, tamo leži Elvis. Priđem mu. Reći da sam bio u šoku je eufemizam. Pogledao sam ga i nisam mogao vjerovati'', započeo je.

''Bili smo na pauzi. Sutradan smo trebali krenuti na turneju pa sam mu namjeravao obojiti kosu, ali on je umro. Ponovno su mu narasle i sijede pa sam razmišljao što učiniti. Bila je tamo jedna pogrebnica, pitao sam je ima li maskaru sa sobom, a ona je rekla da. Uzeo sam njezinu maskaru i pljunuo u vosak. Imala je maleni kist i malo sam ga razmazao po Elvisovim zaliscima i oko prednjeg dijela kose'', otkrio je.

Podsjetimo, Elvis je preminuo u dobi od 42 godine, a pronađen je mrtav na podu svoje kupaonice.

Nedostaje li vam Elvis i njegovo stvaralaštvo?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Salma Hayek Salma Hayek Salma Hayek - 5 Salma Hayek - 1 +25 Salma Hayek - 2 Nekad i sad Salma Hayek kao od majke rođena: Pohvalila se fotografijama na kojima se gola valja po krevetu!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Anamarija Asanović s mamom Katarinom Anamarija Asanović s mamom Katarinom Anamarija i Antonijo Asanović s mamom Katarinom Aljoša, Anamarija i Katarina Asanović +30 Anamarija Asanović Celebrity Anamarija Asanović objavila je fotografiju s mamom, koju rijetko viđamo, a o braku njezinih roditelja već godinama kruže nagađanja!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene