ZANIMLJIVI DETALJI

SUMNJIV PRIJEDLOG "Dođite u moju sobu, snimat ćemo i dat ću vam 50.000 franaka"

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Belmondo spominje i "vjerno prijateljstvo" s Alainom Delonom, još jednom legendom francuske kinematografije.

Francuski glumac Jean-Paul Belmondo u 83. godini i s približno 80 filmova iza sebe prvi put progovara o dugoj karijeri u dvije knjige koje izlaze ovih dana.

U djelu "Tisuću života bolje je od jednog", knjizi uspomena punoj anegdota, te u foto-albumu "Belmondo o Belmondu", glumac komentira svoju reputaciju klauna akrobata.

Vođen "željom upisanom u genima da od sebe pravi budalu", Belmondo nije prestajao s pošalicama, radilo se o premetanju loptica na snimanjima ili konferencijama za tisak na kojima je završavao u donjem vešu.

"Bebel", kako ga zovu u Francuskoj, priča i o svojem susretu s francusko-švicarskim redateljem Jean-Lucom Godardom koji je "zapečatio" njegovu sudbinu. "Dođite u moju hotelsku sobu, snimat ćemo i dat ću vam 50.000 franaka", rekao je Godard Belmondu, susrevši ga na ulici. Glumac se pribojavao sumnjiva prijedloga čovjeka koji je vječno nosio sunčane naočale.

Na kraju je dobio ulogu mladića u manifestnom djelu novog vala "Do posljednjeg daha" koja će ga proslaviti. Nakon tog uspjeha, "drugi su mene tražili", pripovijeda on.

Belmondo spominje i "vjerno prijateljstvo" s Alainom Delonom, još jednom legendom francuske kinematografije. "On i ja smo kao dan i noć. No, od prvih koraka vodimo paralelne karijere na filmu. Otkriveni smo iste godine - 1960., često glumimo likove gangstera i usamljenika". (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene