Vrijedna nagrada

Veliki uspjeh hrvatskog filma: 'Putovanje je bilo dugačko i katkad bolno'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kratki igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića osvojio je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film!

"Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi, pa želim zahvaliti svima koji su nam pomogli, te cijeloj ekipi filma", kazao je Jure Pavlović primajući nagradu na ceremoniji dodjela u Berlinu.

Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog.

Pogledaj i ovo showbuzz najbolje od domaće glazbe Objavljene nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&OFF, evo tko će odmjeriti snage na završnoj dodjeli!

Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.
Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i SEE Cinema Network.

Piknik je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu u programu Generation 14plus, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. Nedavno je uvršten i u službeni program Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu, najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu.

Hrvatska publika može ovaj film pogledati na trećem Maratonu kratkometražnih filmova koji se održava u 23 kinodvorane u 19 hrvatskih gradova od 18. do 21. prosinca.

Picnic TRAILER from Croatian Audiovisual Centre on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene