Detalji koje niste znali

'Spavao bih zarolan u tepih kada bih se propisno napio'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Davor Gobac otkrio zanimljive detalje iz svog života poput toga da je spavao zarolan u tepih.

Poznati glazbenik nedavno je proslavio okruglih 50 godina, a njegov bend 'Psihomodo pop' slavio je zbog novog albuma 'Čiribu čiriba' i turnejom 'Neograničen rock trajanja'.

Pogledaj i ovo Davor Gobac Samozatajna balerina Tko je supruga Davora Gopca? U braku su već 30 godina, a ona se pojavljuje i u jednom spotu Psihomodo popa

Mnogu puta u svom životu Davor Gobac je naglasio važnost rock'n'rolla u njegovom odrastanju. Budući da se nikada nije mogao vidjeti da radi u nekom uredu s osmosatnim radnim vremenom, upravo mu rock predstavlja slobodu i na neki mu je način spasio život.

Škola ga također nikada nije zanimala, a velika distrakcija u mladim danima bio je radio-gramofon na kojem je slušao ploče grupe Bijele strijele, Buldožera, The Beatlesa, Pink Flyoyda i drugih.
Kada je imao 13 godina, zajedno s prijateljem Žmiksom osnovao je bend 'Klinska pomora' s kojim je prvi puta nastupao na punk festivalu u Galeriji Studentskog centra. No, nakon nekoliko nastupa bio je izbačen iz benda jer ga mama nije pustila da nakon 23 sata ostane na probama.

Godine 1983. pridružio se grupi 'Neron' koja je ubrzo promijenila ime u 'Psihomodo pop'. Gobac nikada nije bio zaljubljive naravi. Iako je imao simpatije, prva cura s kojom je proveo dulje vrijeme bila je Saša Muhl. No, njegova popularnost kod žena nije se smanjila. Na koncertima su znali biti zatrpani gaćicama i grudnjacima.

Nakon Fride i Ramone stiglo pojačanje - Dona!

Njegova buntovna narav često je bila kažnjena, najčešće novčano. Tako je zaradio nekoliko prekršajnih prijava zbog skidanja u javnosti. Priznaje da nikada nije htio provocirati već je samo želio napraviti dobar show.

Za vrijeme kada je producent bio Piko Stančić, prateći vokali Mira Furlan, Dubravka Ostojić i Stjepka Kavurić te kada je izlazio u klub 'Blato' kaže da je to bilo najbolje razdoblje u njegovom životu. Njegov društveni život je bujao, nije nedostajalo dobrog rock'n'rolla i naravno, alkohola.

'Meni je to bilo jedno od najljepših razdoblja u životu. Crtali smo i zafrkavali se po šumi u Kraljevcu. Bio sam padobranac jer nisam plaćao stanarinu. Spavao sam zarolan u tepih kad bih se propisno napio', rekao je pjevač za Story.

Prijelomni trenutak bio je 1988. kada je svoj bend prijavio na prestižni festival 'De Grote Prijs van Nederland'. Od 600 prijavljenih, upali su i svirali su u Amsterdam Paradisu, istom klubu u kojemu su svirali i legendarni Stonesi.

Sadašnja supruga Deana osvojila ga je na prvi pogled crvenom majicom s mačkom Silvestrom. Zamolio ju je da mu je posudi za nastup i da mu odmah da broj telefona da joj može vratiti spomenutu majicu. Iako je ona tada hodala s njegovim prijateljem Davorom Butkovićem Žuom, ali mu je Gobac samo rekao da će mu je preoteti. Vjenčali su se 1994. godine, a njihov sin Vili rodio se dva mjeseca nakon vjenčanja.

I nakon dvadeset godina braka za sebe može reći da je sretan. Još uvijek svira sa svojim dečkima Tigranom Kelebotom, Smiljanom Paradišem Šparkom, Vlatkom Čavarom Bradom i Jurijem Novoselićem Kuzmom koji i nakon 30 godina imaju jednaku pozitivnu energiju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene