Tajnovita i posebna

Priča o ženi koja je promijenila pojam ljepote i izbjegavala skandale sve do prije tri godine

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Claudia Cardinale nikada nije stvarala skandale tijekom glumačke karijere u kojoj je bila u preko 140 filmova, a u jednom se slučajno našla prije tri godine.

Glumica Claudia Cardinale, koja slavi 82. rođendan, pojavila se u više od 140 filmova, a često ističe kako ne žali ni za čime što je učinila u životu. 

Times Magazine Claudiju je 2011. uvrstio među 50 najljepših žena u filmu svih vremena. Ništa čudno s obzirom na to da je u mladosti plijenila pažnju svojom ljepotom i 60-ih godina smatrali su je seks-simbolom. 

S obzirom na njezinu zavidnu karijeru, nitko ne bi rekao da se Cardinale rodila u tuniškoj luci La Goulette u obitelji sicilijanskih emigranata. U toj je zemlji 1957. godine pobijedila na izboru za "Najljepšu Talijanku u Tunisu" te osvojila putovanje za Italiju, gdje je ubrzo dobila filmske angažmane. 

Osim u nama susjednoj državi, zavidnu karijeru ostvarila je i u franuskoj kinematografiji. Proslavila se u filmovima "Rocco i njegova braća", "Gepard", "8 ½" Federica Fellinija i u epskom vesternu "Bilo jednom na Divljem zapadu" Sergia Leonea.

Krajem 60-ih godina u Americi je snimala s Rockom Hudsonom i Henryjem Fondom, no odlučila je vratiti se iz Hollywooda. Iako su drugi isticali njezinu ljepotu, ona je govorila da ju ne želi koristiti za svoj probitak. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Cardinale (@theclaudiacardinale) on

"Nikad nisam osjećala da su skandali i iskrena priznanja potrebni da bih bila glumica. Nikad nisam otkrivala svoje prave osjećaje ili svoje tijelo u filmovima. Tajnovitost je vrlo važna", ispričala je svojedobno. 

No 2017. godine našla se usred skandala zbog kritika kako je njezina fotografija nastala 1959. godine, a koja je korištena prije tri godine za službeni plakat Filmskog festivala u Cannesu, fotošopirana i time je zapravo unakažena njezina prirodna ljepota.

Riječ je o fotografiji na kojoj su joj poprilično suženi bok i bedra, što se nije svidjelo francuskoj javnosti i medijima. Tada 78-godišnja Claudia nije u tome vidjela veliki problem, pa je izjavila da je njezin lik pretvoren u onaj iz snova.

"Fotka je dorađena da se naglasi efekt svjetla i pretvori me se u lik iz snova. Borba za realizam ovdje nema smisla, a kao feministica ne vidim problem sa ženskim tijelom. Postoje važnije stvari za raspravu. Ovo je samo film", izjavila je za Huffington Post.

Glumica tečno govori talijanski, francuski, španjolski, engleski i arapski jezik, a glumu nije napustila ni kada je navršila 80 godina. Za sebe ističe da je žestoka feministica te je i UNESCO-ova ambasadorica dobre volje koja se bori protiv siromaštva, netolerancije i kršenja ljudskih prava.

Claudia je pred oltar išla dvaput. Prvi se put udala za talijanskog producenta Franca Cristaldija 1966. u Atlanti nakon osmogodišnje veze, a brak im se raspao 1975.

Nakon njega udala se za talijanskog redatelja Pasqualea Squitieriju. On je posvojio i njezina izvanbračnog sina Patricka, kojeg je rodila s 19 godina. Par je u braku dobio i kćer Claudiju, a njihova ljubav trajala je 42 godine, dok redatelj 2017. nije preminuo. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Severina Celebrity Drama u Beogradu: Policajci uhitili Severinu zbog kršenja policijskog sata i odveli je u postaju

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene